0

Braziliaanse mode bruist

F
News

5
27.06.2014
Geschreven door Kim De Craene

Brazilië bruist, ook op gebied van mode. Ontdek het hier!

Om eerlijk te zijn heb ik nog niet veel nieuwe spullen gekocht sinds ik een jaar geleden verhuisde. Ik loop hier alle dagen rond in een afgeknipte jeansshort en Havaianas.

Isolda
5
Foto © Belmodo

Ik heb me 1 keertje laten gaan bij Isolda, en die jurk draag ik voor restaurantbezoekjes en persevents. Ik probeer niet te dicht in de buurt te komen van Isoldastukken, anders ben ik verloren. Ik ben fan van Isolda omdat de ontwerpen op en top Braziliaans zijn, zonder in clichés te vervallen. Arty, exotisch en fun: zo omschrijft Isolda haar ontwerpen. Het label werd in 2012 opgericht door de zusjes Alessandra en Juliana Affonso Fereirra en Maya Pope.

Osklen
5
Foto © Belmodo

Alessandra schildert de ontwerpen met waterverf, Maya digitaliseert de aquarellen en Juliana neemt de PR en marketing op zich. Kenmerkend zijn de prints, altijd geïnspireerd op Brazilië. Denk exotisch fruit, rode pepers en azulejos. Ik moet dringend eens checken of ze net als de Belgische ontwerpers af en toe een stockverkoop houden. Als dat het geval is, ben ik present en neem ik gans de collectie mee naar huis.

Osklen
5
Foto © Belmodo

Een ander cool merk is Osklen, dat in 1989 begon als een sportwearlabel maar uitgroeide tot Brazilië's gekendste lifestylemerk. De ontwerpen zijn een mix tussen Euro-chic en de sexy, relaxte Braziliaanse surfstijl.

Osklen
5
Foto © Belmodo

Een 3de label om in de gaten te houden is Barbara Casasola. De ontwerpster omschrijft haar stijl als sober maar sensueelconceptueel maar draagbaar. Casasola maakte haar catwalkdebuut tijdens London Fashion Week in september 2013 en is langzaamaan Europa aan het veroveren. 

Vai Brasil!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten