0

Brand to watch: Léo

F
News

5

Belgen hebben een neus voor fashion en dat bewijst ook het jonge label Léo, het modemerk van de Belgische Leonneke Derksen en haar vriend Matthias Medaer

België boven als het op de hoogste fashion regions aankomt. Walter Van BeirendonckDries Van Noten en Raf Simons zijn maar een paar namen die het meer dan gemaakt hebben in de mode business. Belgen hebben een neus voor fashion en dat bewijst ook het jonge label Léo.

Léo is het modemerk van de Belgische Leonneke Derksen en haar vriend Matthias Medaer. In 2011 studeerde het duo af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Ze trokken naar New York en leven momenteel in Parijs. Een kosmopolitisch koppel dus. 

Brand to watch: Léo
5
Foto © Léo
Brand to watch: Léo
5
Foto © Léo

In Parijs creëerden ze hun eigen fashion label en hun eerste exclusieve capsule collectie kwam er in 2013.

The Léo girl is a creative daydreamer, a curious traveller, a cheerfull dancer but most of all a friend. In every collection she takes you on a personal journey, discovering unique places, people, colors, shapes and materials.

Voor SS15 brengen Derksen en Medaer voor het eerst een niet-exclusieve collectie. Centraal staat het zelfportret. Voor deze collectie werkte Léo samen met de Belgische schilder Thomas Dielman. De hoofdprint van de collectie verwijst naar een werk van Dielman, “The Interrogation and the Monologue”. Zo ontstond de naam van de collectie, die cryptisch naar een deel van de titel verwijst: “the rrog and the nolo”

Brand to watch: Léo
5
Foto © Léo
Brand to watch: Léo
5
Foto © Léo

Het resultaat van de samenwerking: romantische silhouetten in blauw, zwart en wit. Krachtige vrouwelijke ensembles. 

Dit Belgian-Parisian label heeft nu al ons hart gestolen en vind je oa. bij Stepystep in Antwerpen of Jade in Hasselt. 

01.08.2015
Geschreven door Hélène MaesWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten