0

Blijf dromen!

F
News

3
22.05.2015
Geschreven door Nathalie Vleeschouwer

Geregeld krijg ik mailtje van jonge meisjes die een boekbespreking moeten doen over wat ze later willen worden.

Dat doet me deugd, want het is zeker niet altijd glamour en glitter in onze sector. Ik vind het heel belangrijk dat jonge mensen blijven dromen en vooral durven ondernemen. Zelf was ik maar 22 jaar toen ik zelfgemaakte zwangerschapskleedjes begon te verkopen vanuit mijn atelier. Ook met kinderen heb ik niet te lang gewacht. 

Blijf dromen!
3
Foto © Nathalie Vleeschouwer

Een beetje gezonde schrik is zeker niet verkeerd, maar je mag je er nooit door laten leiden. Ik ben altijd wel zeer gefocust bezig met de financiën, ik volg de verkoopcijfers van dichtbij op en zit geregeld samen met mijn boekhouder. Hierdoor ben ik nog altijd financieel onafhankelijk en moet ik mijn ontwerpen niet verantwoorden aan mogelijke investeerders, dat is een ongelooflijke vrijheid.

Ik ben dus wel een ‘vrije’ ontwerpster, maar ook zaakvoerster en draag dus de verantwoordelijkheid voor mijn onderneming.

Dat zorgt er soms voor dat ik moeilijke beslissingen moet nemen. Niet gemakkelijk, maar het hoort erbij en ik probeer hier dan ook zo integer mogelijk mee om te gaan. Ondertussen zijn we toch al een kwart eeuw goed bezig en kunnen we echt trots terugblikken op 25 mooie jaren: of zoals onze Fragile-slogan het zegt: Dressing precious moments since 1990 .

Ik voel me ook altijd geruggesteund door mijn man. We kennen elkaar sinds de middelbare schoolbanken en runnen echt samen ‘onze’ zaak, al hebben we een duidelijke taakverdeling. Ik maak als het ware het kleedje en hij de kapstok. Maar hij doet zoveel meer: alle fotoshoots, de marketing, de inrichting van de winkels … We vullen elkaar perfect aan als partners én zakenpartners. Dat is voor onze kinderen niet altijd zo fijn, want het is moeilijk om thuis het werk los te laten.

Blijf dromen!
3
Foto © Nathalie Vleeschouwer

Meer en meer mensen beginnen me ook vragen te stellen over de toekomst en opvolging. Daar schrik ik altijd wel een beetje van, want ik ben tenslotte nog maar in de 40! Met de huidige pensioennormen ben ik dus nog zeker wel 20 jaar bezig!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten