0

Bellen naar Aline Vandecasteele in Londen

F
News

11

De Kortrijkzanen zijn blijkbaar gezegend met talentvol bloed. Ook Aline Vandecasteele groeide op in Kortrijk maar tegenwoordig woont ze in Londen waar ze de meest prestigieuze events organiseert.

Zoals je al eerder kon lezen op Belmodo, is er veel talent aanwezig in Kortrijk. Dat geldt ook voor Aline Vandecasteele. Belmodo had de kans een telefoontje te regelen naar Londen om een glimp op te vangen van het drukke leven van creative events director Aline Vandecasteele die al enkele indrukwekkende modeshows op haar naam kan schrijven. 

Bellen naar Aline Vandecasteele in Londen
11
Foto © Another A Story

Je bent gebeten door het buitenland, waar woon je nu?

"Ik woon al bijna 3 jaar in Londen, maar ik woon al bijna 5 jaar in het buitenland en heb ook in het buitenland gestudeerd. Ik studeerde eerst 3 jaar communicatiemanagement, ben dan verder gaan studeren in Zwitserland en daarna heb ik evenementen georganiseerd in Barcelona. Toen ben ik opnieuw naar België vertrokken voor een jaar of 3. Maar dan ben ik naar New York vertrokken voor 2 jaar en nu ben ik dus in Londen."

Wat is jouw job?

"Ik organiseer sinds 4 jaar modeshows maar ook andere evenementen. Ik focus me bovenal op luxe-events, waar ik enkel voor luxe merken werk. Ik heb sinds een jaar ook mijn eigen creative studio, A N O T H E R A S T O R Y. A N O T H E R A S T O R Y focust zich op de volledige communicatie van een merk waaronder de organisatie van evenementen, maar ook in-store design, sponsorship en social media management. Dit jaar heb ik al evenementen georganiseerd zoals een 5-daagse tasting voor Krug champagne, de lancering van de nieuwe SI parfum voor Armani, de Bafta awards party voor Lancome, een diner voor Penelope Cruz en was ik de head producer voor London Men’s fashion Week. Momenteel organiseer ik een event in Parijs voor het prestigieuze headphone merk Beats."

"Ik krijg een briefing van een klant, zoek een locatie, werk een creatief concept uit en ga daarna op zoek naar de beste partners/ leveranciers en stel een team samen. Alles wordt voorgelegd aan de klant met een professionele presenatie en renderingen zodat je echt kan zien hoe het event eruit zal zien. De volgende stap is de productie en contacten leggen met set bouwers, traiteur, bloemist etc. Mijn sterkte is om tot in de kleinste details perfectie te zoeken en een uitstekende service aan de klant te geven."
 

Waarom kies je ervoor om in de luxesector te werken?

"Omdat er in luxe merken vaak een mooi verhaal schuilt, vakmanschap, creativiteit, visie enz. De attention to detail is zo belangrijk en alles moet perfect zijn."

Bellen naar Aline Vandecasteele in Londen
11
Foto © Another A Story
Bellen naar Aline Vandecasteele in Londen
11
Foto © Another A Story

Waar haal jij je inspiratie?

"Ik lees magazines zoals Wallpaper, AD magazines en meer. Ik probeer enorm up to date te blijven betreffende alles wat decor, mode en trends zijn. Ook veel reizen, nieuwe restaurants en bars ontdekken is een bron van inspiratie. Constant nieuwe mensen leren kennen die een passie hebben en deze energie overbrengen kan inspirerend werken." 

Hebben je klanten een concreet idee als ze bij je komen?

"Nee, eigenlijk niet. Het hangt natuurlijk af van de designer. Als je samenwerkt met een designer zoals Armani, heeft die wel een exact idee van hoe alles er moet uitzien. Ik moet natuurlijk het DNA van het merk volgen. Armani zal altijd erg strak zijn, daar moet je niet beginnen met wilde bloemen in de decoratie."

Wie zijn jouw klanten?

"Dit jaar heb ik voor Armani, Krug en Lancôme gewerkt. Ik organiseerde ook een privéfeestje voor Penelope Cruz. Ik deed een inauguratie van een privéjet en een grote modeshow voor Versuz Versace. In New York heb ik modeshows georganiseerd voor onder andere DVF, Jason Wu, Hugo Boss een een diner in het Guggenheim museum voor Dior."

Bellen naar Aline Vandecasteele in Londen
11
Foto © Another A Story
Bellen naar Aline Vandecasteele in Londen
11
Foto © Another A story

Wat zijn jouw favoriete events om te organiseren?

"De events waar ik heel creatief mag zijn. Als de klant me volledig vrij spel geeft, is dat fantastisch. Een groot of klein merk is niet belangrijk voor mij, als ik maar artistiek kan zijn. Modeshows zijn ook erg leuk om te doen daar focus ik me meer op de organisatie van de show met de designer. Vaak is er niet zo’n groot budget voor creativiteit."

Hoeveel mensen werken er nu in je bedrijf?

"Mijn klanten zijn zoals gezegd merken in de luxe sector van champagne merken bij LVMH tot een L’oreal en ook nog soms prive events, daarnaast werk ik ook voor verschillende grote productie bedrijven die me projecten overhandigen. Maar in mijn bedrijf werk ik voorlopig alleen, ik werk vaak samen met freelancers of een samengesteld team."

 

Bellen naar Aline Vandecasteele in Londen
11
Foto © Another A Story
Bellen naar Aline Vandecasteele in Londen
11
Foto © Another A Story

Heb jij een passie voor mode?

"Ik volg de mode wel en kijk enorm op naar designer met een passie en creativiteit. Zelf heb ik geen overvolle kast met designer stuks…. Nog niet."

Wat zijn jouw lievelingsmerken?

"Chanel! Een Belgisch merk waar ik ook wel fan van ben is Peter Pilotto. Ik heb één vintage Chanel rugzakje waar ik helemaal verliefd op ben." 

Bellen naar Aline Vandecasteele in Londen
11
Foto © Manoush
Bellen naar Aline Vandecasteele in Londen
11
Foto © Peter Pilotto
Bellen naar Aline Vandecasteele in Londen
11
Foto © Manoush

Hoe ziet de toekomst er voor jou uit?

"Dit jaar wil ik mijn website verder uitwerken, ik wil meer dan alleen evenementen organiseren. Ik zou in de toekomst graag meewerken aan het uitbouwen van de communicatie en het DNA van een merk. Er is een juwelenmerk in Parijs waar ik mee ga samenwerken. Ik zal met hen werken om te kijken hoe hun personeel moet gekleed zijn in de winkel, wat de stijl van de winkel zal zijn, welke sponsorships geschikt zijn, de PR en nog zo veel meer."

Meer weten?

Meer info vind je hier op de website van A N O T H E R A S T O R Y.

15.06.2016
Geschreven door Florence Van de VeldeWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten