0

Belgische mode in de kijker: Christian Wijnants

F
News

4
18.10.2016
Geschreven door Amélie De Rycke

Tijdens de Dag van de Belgische mode vieren we creatief modetalent van eigen bodem. Vandaag zetten we Christian Wijnants al even in de kijker.

Op vrijdag 21 oktober 2016 is het zover, dan lanceren Belmodo en Miele de #dagvandebelgischemode! Haal die dag het beste van België uit de kast en breng samen met ons een ode aan al het moois dat onze eigen designers te bieden hebben.

Belmodo zou natuurlijk Belmodo niet zij als we aan deze fashionable vrijdag geen spetterende wedstrijd zouden koppelen. Share je leukste Belgische look en maak kans op een Miele-wasmachine gevuld met Belgische mode. Tiany ging alvast langs bij enkele designers om er een stuk op te pikken en hen kort enkele vragen te stellen. Niemand minder dan Christian Wijnants maakte even tijd voor een korte babbel in zijn atelier.

Christian Wijnants
4
Foto © Felix Baumsteiger

Waarom is Belgische mode zo belangrijk op internationaal vlak?

"Ook al brengt elke Belgische ontwerper zijn eigen ding, Belgische mode heeft toch een bepaalde stijl en sfeer die niet terug te vinden is in andere landen."

Waarom is jouw thuishaven Antwerpen dé modestad bij uitstek in België?

"De Antwerpse modeacademie levert heel wat Belgische talent af. Ik heb ook het idee dat Antwerpen soms nog wat creatiever durft te zijn dan klassieke modesteden als Parijs of Milaan."

Christian Wijnants
4
Foto © Felix Baumsteiger

Waar haalde jij je inspiratie voor je FW16-collectie?

"Het is een nostalgische collectie waarvoor ik mijn inspiratie haalde uit mijn kindertijd. Mijn moeder is afkomstig uit Zwitserland, onder andere het breiwerk en de wintermantels refereren naar foto’s van haar in de Zwitserse bergen."

Welke items moeten we dit najaar in onze garderobe hebben?

"Mijn lievelingsitems uit mijn nieuwste collectie is de lamsleren jas in eyecatching oranje."

Christian Wijnants
4
Foto © Felix Baumsteiger

Met welke andere Belgische designer zou jij graag eens samenwerken?

"Ik heb al heel wat samenwerkingen achter de rug. Zo hebben we bijvoorbeeld samengewerkt met Michaël Verheyden aan een tas voor de winter van 2014, en voor de winter van 2016 hebben we de krachten gebundeld met WHF voor een schoenencollectie. Verder heb ik bijvoorbeeld ook al met kunstenaars gewerkt voor prints die ik in mijn collecties gebruik. Ik denk dat het goed is wanneer bij samenwerkingen gebruik wordt gemaakt van ieders expertise om zo een kwaliteitsvol eindproduct af te leveren."

Zie jij het wel zitten om in deze knappe Christian Wijnants-creatie te paraderen? Waag dan als de bliksem je kans en speel hier mee met onze #dagvandebelgischemode wedstrijd. Misschien sleep jij dan wel die befaamde Miele-wasmachine boordevol Belgisch design in de wacht. Succes!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten