0

Belgische mode in de kijker: Bellerose

F
News

4
13.10.2016
Geschreven door Amélie De Rycke

Tijdens de Dag van de Belgische mode vieren we creatief modetalent van eigen bodem. Vandaag zetten we Bellerose al even in de kijker.

Op vrijdag 21 oktober 2016 is het zover, dan lanceren Belmodo en Miele de #dagvandebelgischemode! Haal die dag het beste van België uit de kast en breng samen met ons een ode aan al het moois dat onze eigen designers te bieden hebben.

Belmodo zou natuurlijk Belmodo niet zij als we aan deze fashionable vrijdag geen spetterende wedstrijd zouden koppelen. Share je jeukste Belgische look en maak kans op een Miele-wasmachine gevuld met Belgische mode. Tiany ging alvast langs bij enkele designers om er een stuk op te pikken en hen kort enkele vragen te stellen. Laetitia Vangindertael van Bellerose beet de spits af.

Wat is jouw functie bij Bellerose?

"Ik ben verantwoordelijk voor de styling van de vrouwencollectie en ik ben de ontwerpster van de Women Knitwear bij Bellerose. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de aankoop van de niet-Bellerose items in onze verschillende winkels."

Wat is de visie van Bellerose?

"De weg verderzetten die we door de jaren heen hebben uitgestippeld. Trouw blijven aan het Bellerose-D.N.A. en dat voor zowel de vrouwen-, mannen- als kidscollectie. Verder willen we ook graag onze winkels blijven uitbreiden, hoofdzakelijk in de grote steden."

Laetitia Vangindertael van Bellerose
4
Foto © Felix Baumsteiger

Hoe zou jij de broek die je ons naar aanleiding van de Dag van de Belgische mode geschonken hebt, zelf combineren? 

"Overdag met ons oversized shirt in witte popeline, een wijde mohair trui en platte schoenen à la Birckenstocks. 's Avonds met een kasjmieren V-nek trui, een halflange mantel in tweed en zwarte Salomé-pumps."

Wat zijn de FW16-trends bij Bellerose?

"Ons algemene thema is dit seizoen de 90s. We hebben een groot aanbod aan modellen die geïnspireerd zijn op sporttenues en city wear (de broek die we weggeven is er trouwens zo eentje), items met nepbont en fijn maaswerk."

Laetitia Vangindertael van Bellerose
4
Foto © Felix Baumsteiger

Wie zijn je favoriete Belgische designers?

"Dries Van Noten. Zijn collectie voor de zomer van 2016 was gewoon subliem. Ik hou in het algemeen van zijn kleurenpalet, zijn borduurwerk en de retro vibe in zijn collecties. Ook van Sophie D'Hoore ben ik grote fan, het tijdloze in haar collecties is telkens zeer sterk. Ik hou ook van de natuurlijke stoffen die ze in haar collecties gebruikt."

Laetitia Vangindertael van Bellerose
4
Foto © Felix Baumsteiger

Ben je net zoals Tiany fan van dit fijne Bellerose-item? Vergeet dan zeker niet mee te spelen met onze Dag van de Belgische mode wedstrijd! Wie weet ben jij wel de gelukkige winnaar van de Miele-wasmachine gevuld met deze Bellerose-broek en heel wat andere Belgische items. Succes!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten