0

Behind the scenes bij Vente Exclusive

F
News

5

Wij kregen de gelegenheid om Vente Exclusive, dé Belgische webshop, behind the scenes te bezoeken!

Online shoppen, populaire mode- en lifestylemerken en hoge kortingen, tot wel 70%. Dat is Vente-Exclusive.com. Met het motto 'Shop smart, look great', behaalden ze in 2014 de prijs van beste Belgische webwinkel.

De Vente Exclusive-leden ontdekken elke dag opnieuw nieuwe sales van populaire merken en de webshop heeft partnerships met meer dan 700 merken.

Ik trok vorige week richting Ruisbroek om het kantoor van Vente Exclusive te bezoeken. Ik werd er warm ontvangen door Peter Burin, PR & Communication manager Vente-Exclusive.com en Anouck Deschilder. Zij toonden mij Vente Exclusive achter de schermen. En I have to admit, het was zéker eens een bezoekje waard!

Vente1Belmodo
5
Foto © Belmodo
Vente2Belmodo
5
Foto © Belmodo

Het concept

De webshop ging van start in 2007 en hun concept is volledig anders dan de meeste webwinkels.

Het is eenvoudig: je bent verplicht je eerst aan te melden op de website, dat duurt maar een minuutje. Dan ontvang je regelmatig e-mail-uitnodigingen met een overzicht van het nieuwe aanbod. Vente Exclusive heeft ook een app, waar je makkelijk alle collecties kunt bekijken en bestellen.

De collecties die ze verkopen hangen af van het moment, maar het aanbod is zeer breed: kledij, accessoires, meubels, fitnesstoestellen, weekendjes en nog veel meer, allemaal met hoge kortingen.

"Wij doen zoveel mogelijk met de feedback van klanten" - Peter Burin, PR & Communication manager Vente-Exclusive.com

Het proces

Alle processen worden zelf in het Vente Exclusive gebouw gerealiseerd: de fotoshoots, de correcties van foto's, het strijken van de kledij, het juist labelen van de kledij en nog veel meer. Dat vraagt enorm veel tijd en werk, maar dat maak het ook exclusief.

Ik kon alle stappen van het proces zelf spotten. Wat mij opviel is dat iedereen er super enthousiast met een big smile rondliep en alles vlot verliep.

Wat mij ook opviel, is dat ze enorm veel aandacht besteden aan feedback van hun klanten. Er kan altijd iets misgaan tijdens het proces, maar als klanten klachten hebben, doet Vente Exclusive er alles aan om zich te verbeteren. Klantvriendelijkheid staat ook bovenaan hun lijstje.

Vente3Belmodo
5
Foto © Belmodo
Vente4Belmodo
5
Foto © Belmodo

Succes

Ondertussen tellen ze 4 miljoen tevreden leden in België en Nederland. Dankzij hen zijn ze vandaag 1 van de meest succesvolle en gewaardeerde webshops in de Lage Landen.

De voorbije jaren werd Vente Exclusive overdonderd met prijzen, waaronder de Award voor Beste Webshop, de BeCommerce Award en een Thuiswinkel Award.

Volg Vente Exclusive ook via Instagram, en blijf op de hoogte van alles!

Nieuwsgierig geworden? Wacht dan niet langer en kijk snel wat Vente Exclusive deze week voor jou in de sale heeft!

20.01.2016
Geschreven door Lauren De MaereWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten