0

Behind the scenes bij Bellerose met Kirilove

F
News

8
28.04.2016
Geschreven door Tiany Kiriloff

Ren snel naar de krantenwinkel want vanaf vandaag ben ik Guest Editor voor het magazine La Maison Victor. #excited!

Het Belgische DIY-magazine La Maison Victor krijgt deze maand een Kirilove touch. Yours truly is namelijk Guest Editor van de aprileditie. Ik kreeg de kans om achter de schermen te gaan kijken van mijn favo Belgian label Bellerose. Lees verder voor een exclusieve preview van mijn interview met hoofdstyliste Alexandra Verschueren.

Bellerose is als een magneet voor creatieve en gepassioneerde mensen. Eén van hen is Alexandra Verschueren. De lovely lady nam me op sleeptouw door de gangen van het hoofdkwartier van Bellerose in Groot-Bijgaarden en vertelde me meer over hoe de prachtige collecties tot stand komen. 

Hoofdstyliste Alexandra Verschueren
8
Foto © Bram Laebens

Wanneer ik het ultramoderne en monumentale gebouw van Bellerose binnenstap, word ik meteen warm onthaald door Alexandra Verschueren. Ze neemt me mee naar de immense showroom waar de nieuwe collectie voor winter 2016 aan enorme takken hangt te pronken. Elk stuk ademt die typische American cool waar Bellerose voor staat.

Het label is een eclectische mix van sportswear en casual chic en valt moeilijk in een hokje te plaatsen. "We spelen graag met kleine details als biesjes, ruches, de combinatie van verschillende soorten stoffen … ", legt Alexandra uit. “Alles om de Amerikaanse workwear en sportswear feel terug te laten komen. Bellerose is vernoemd naar een klein stadje in de staat New York. Vandaar dat het casual aspect voor ons zo belangrijk is. Het zit in het DNA van ons merk.”

Tiany Kiriloff en Alexandra Verschueren in de showroom
8
Foto © Bram Laebens

De collectie waar hoofdstyliste Alexandra nu aan werkt, komt pas een jaar later in de winkelrekken. Om geïnspireerd te blijven, probeert ze zo veel mogelijk op te nemen uit haar omgeving. “Ik probeer vrij open minded te zijn en alles op te nemen wat ik zie. Zo zijn musea en mensen op straat met een coole look bijvoorbeeld heel inspirerend voor mij. Dat zijn allemaal dingen die kunnen helpen bij het ontwerpproces. Het internet is natuurlijk ook van groot belang, maar je moet opletten met welke elementen je aan de slag gaat, want online krijgt iedereen dezelfde beelden te zien.”

Tiany en Alexandra Verschueren in de showroom
8
Foto © Bram Laebens
Tiany en Alexandra Verschueren in de showroom
8
Foto © Bram Laebens

Eenmaal de beelden gekozen zijn, begint Alexandra en de rest van het ontwerpteam de moodboards samen te stellen om een thema te kiezen. “Als dat achter de rug is, kiezen we de kleuren en prints. We kopen stoffen met prints aan, maar we hebben ook intern iemand die prints maakt voor ons. En dan kan het ontwerpen eindelijk beginnen.”

Tiany en Alexandra in het ontwerpatelier
8
Foto © Bram Laebens
Tiany en Alexandra in het ontwerpatelier
8
Foto © Bram Laebens
Tiany en Alexandra Verschueren in de wandelgangen van Bellerose
8
Foto © Bram Laebens

Het hele ontwerpteam voor zowel de vrouwen-, mannen-, als kindercollectie bestaat uit 5 ontwerpers en stylisten die elke dag met passie en plezier aan de collecties werken. Per seizoen werkt het team voor de vrouwenafdeling aan 125 stuks. I kid you not als ik zeg dat ik ze gerust alle 125 mee naar huis zou willen nemen.

Als Bellerose nog niet op je fashion radar te vinden was, dan moet daar dringend verandering in komen. Dit op en top Belgisch label hoort in de kast van iedere fashionista!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten