0

(Behind) the Clothes met Bruno Pieters

F
News

6

Born in Antwerp zet dit jaar Antwerps creatief talent in de spotlight. Als curator van Born in Antwerp organiseert Bruno Pieters de expo “(Behind) the Clothes”.

2016 is voor de stad Antwerpen een speciaal jaar: Antwerpse creatievelingen worden dit jaar namelijk in de kijker gezet met het themajaar Born in Antwerp. Voor de gelegenheid werden er vijf sleutelfiguren uit de Antwerpse cultuursector aangesteld als curator.

Modeontwerper Bruno Pieters is één van die vijf en stelt vanaf zondag 5 juni 2016 het Antwerpse modenetwerk aan je voor in de expo (Behind) the Clothes”. Volgens hem is er nood aan een nieuw soort bewustzijn in de modewereld.

De expo bestaat uit twee delen, “The Clothes” en “Behind the Clothes”. The Clothes is opgedeeld in drie luiken: A Tribute, Transparency en Re-made. In A Tribute kan je Pieters’ 5 nieuwe ontwerpen en slogans bewonderen, die hij wijdde aan de Britse activist-ontwerpster Katharine Hamnett, zijn modeheldin. In Transparency kom je alles te weten over Pieters’ label Honest By. Voor Re-made neemt Pieters enkele van zijn bekendste ontwerpen opnieuw onder handen, dit keer met duurzame en ethisch verantwoorde materialen.

Honest_By_collectiebeeld_2
6
Foto © Honest By
Honest_By_collectiebeeld_1
6
Foto © Honest By
Honest_By_collectiebeeld_4
6
Foto © Hponest By
Honest_By_collectiebeeld_3
6
Foto © Honest By
Honest_By_collectiebeeld_5
6
Foto © Honest By

In het tweede deel van de expo kan je letterlijk en figuurlijk een kijkje nemen Behind the Clothes. In dit deel stelt Pieters meer dan 40 mensen aan je voor, die stuk voor stuk werkzaam zijn in de Antwerpse mode-industrie, of het nu gaat om een fotograaf, een materiaalproducent of een make-upartiest. Het geheel kreeg ook een eigen soundtrack van Senjan Jansen, de Antwerpse sound designer van SenStudio die eerder al samenwerkte met Belgische ontwerpers Dries Van Noten, Christian Wijnants en Haider Ackermann.

De expo wordt voor het grote publiek officieel geopend op zaterdag 4 juni van 8u tot 10u ’s avonds. Je kan de expo dagelijks (behalve maandag) bezoeken van zondag 5 juni 2016 tot en met zondag 31 juli 2016, van 11:00 tot 18:00 op het Kattendijkdok 22 te Antwerpen. Het kost je helemaal niks dus ga zeker eens een kijkje nemen!

29.05.2016
Geschreven door Babs GabrielWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten