1

Beautyproof tijdens een hittegolf

B
Make-up / Skin care

Ja hoor, de langverwachte Belgische hittegolf komt eraan! 30°C of meer, deze beautyproducten helpen je uit de nood.

Een hittegolf zorgt ervoor dat we collectief meer gaan zweten. Logischerwijs is een overvloedige transpiratie niet bevorderlijk voor je make-up. Door de warmte durft je make-up al eens sneller te vervagen. Uitlopende mascara, smeltende foundation of uitgedroogde lippen... Beauty chicks, be prepared!

Belmodo somt graag een aantal tips voor je op die jouw make-up ‘summerproof’ maken en de hittegolf overleven

Less is more

Als de temperaturen warmer worden en je meer zweet, is het beter om minder make-up te gebruiken. Door al die transpiratie kunnen je poriën verstopt raken, wat de oorzaak kan zijn van oneffenheden. Probeer je dus zo weinig mogelijk op te maken en gebruik elke ochtend een goede dagcrème met zonnefactor. Zo'n crème met SPF beschermt je niet enkel tegen de zon, maar biedt ook bescherming tegen couperose en pigmentvlekken. Precies wat je huid 's morgens nodig heeft voor een mooie en gezonde start!

Primer

Op dagen dat je toch graag een laagje make-up aanbrengt en het buiten heel erg warm is, kan je er best voor zorgen dat alles goed op zijn plaats blijft zitten. Een primer zal ervoor zorgen dat de make-up mooi blijft. Een primer is een laagje tussen de huid en de make-up en zorgt ervoor dat alles egaal is en dat je foundation en oogschaduw vlekkeloos blijven. 

Waterproof make-up

Tijdens een hittegolf vertoef je graag in het water. Om te vermidjen dat je eruit ziet als een panda uit te zien, gebruik je het best een waterproof mascara, eyeliner of potlood.

Gehydrateerde lippen

Lippen durven tijdens een hittegold snel droog en schraal te worden. Om te vermijden dat ze uitdrogen, vervang je je lippenstift het beste door een gekleurde lippenbalsem of een glossy lipbalm. Zo vermijd je dat je last krijgt van kloofjes of scheurtjes. Met een lippenbalsem vervaagt de kleur minder snel en blijven je lippen mooi glanzend voor een langere tijd.

Waterspray

Nood aan verfrissing? Niets is zaliger dan een hydraterende spray in je gezicht en op je lichaam. Op die manier hydrateer je je gezicht en zorg je ervoor dat je make-up langer blijft zitten. Extra verfrissend? Plaats je spray even in de koelkast!

Enjoy the sun!

23.08.2016
Geschreven door Lieselot LuykxBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo