0

Beautyproducten uit het keukenkastje

B
Make-up

4

Ben je helemaal blut of heb je gewoon geen zin om veel geld uit te geven aan dure make-upproducten? Lees dan zeker verder!

Het zal je waarschijnlijk verbazen dat de meeste basisingrediënten voor een vavavoom make-uplook gewoon in je keukenkastje liggen. Die ingrediënten zijn niet alleen lief voor je portemonnee, maar ook voor je huid. In make-up durven al eens toxische stoffen zitten die schadelijk zijn voor je tere huidje, maar dat probleem heb je niet met huis-, tuin-, en keukenmateriaal.

Maïzena als make-upfinisher

Wil je dat je make-up de hele dag mooi op zijn plaats blijft zitten? Met een dun laagje maïzena is dat zo gefikst. Bovendien mattifieert de maïzena je gezicht, zodat je ook geen last meer hebt van een glimmend plekken. 

Maïzena als make-upfinisher
4
Foto © Belmodo

Olijfolie als oogmake-up remover

Heel vervelend als je thuiskomt van een avondje uit en je merkt dat je oogmake-upremover op is. Met een paar druppeltjes olijfolie krijg je die smokey eyes er zo af! Breng wat olie aan op je oogleden en spoel af met een washandje.

Eyeliner

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf je eyeliner kunt maken? Meng gewoon 2 lepels kokosnootolie met 4 lepels aloë vera gel en 2 capsules houtskool (voor zwart) of een lepel cacaopoeder (voor bruin) en je hebt de perfecte eyeliner!

Belmodo_Beautyproducten_uit_het_keukenkastje5
4
Foto © Stylepresso
Maak lip stain met granaatappel
4
Foto © Science for all

Lip stain

Voor een paar zwoele lippen à la Kylie Jenner en Angelina Jolie is een lip stainer ideaal. But no worries, als je dat niet in huis hebt, hoef je niet meteen naar de winkel te spurten. Je kan lip stain gewoon in je keuken maken. Plet de pitten van een granaatappel en meng het sap met wat kokosnootolie en je hebt een mooie – en lekkere! – kleur voor je lippen.

15.04.2016
Geschreven door Laura DeboelWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten