15

Beautyjournalisten hebben nog veel werk!

B
Skin care

Beautyjournalisten zijn van nature uit ware beautyjunkies, steeds op zoek naar de laatste trends. Maar helaas krijgen we niet iedereen mee met onze artikels. Dit zijn de redenen waarom we nog een lange weg te gaan hebben ...

Wat wij als beautyjournalist in al ons enthousiasme soms durven te vergeten is dat niet elke vrouw evenveel tijd en moeite uittrekt voor haar dagelijkse verzorgingsritueel als wijzelf. Niet iedereen is even beautyverslaafd of nieuwsgierig naar de laatste nieuwe producten en trends uit Azië ... 

Hoewel ik mij beroepshalve rigoureus zou moeten houden aan het bekende Koreaanse 10-stappenplan, ben ik nogal aan de luie kant en houd ik het eerder bij 4 stappen: reiniger, toner, serum en moisturizer. En af en toe eens een extraatje (scrub, gezichtsmasker, sheet mask, …). Low key, zou ik het zelf noemen, maar de overgrote meerderheid van de Belgische vrouwen is het daar blijkbaar niet mee eens. 

whatwomenwant-garnier2-belmodo
15
Foto © Garnier

Garnier liet een aantal maanden geleden de skincare routine van 1000 Belgische vrouwen van verschillende leeftijdscategorieën onder de loep nemen. Ook Demak’Up voerde in maart 2016 een social media-onderzoek uit over het gebruik van water en de gezichtsreinigingsgewoontes van Belgische vrouwen tussen 20 en 49.

Wat blijkt uit beide onderzoeken? Dat Belgische beautyjournalisten nog héél wat werk voor de boeg hebben! 

Less is more

Elektronische reinigingsborstels, micellair water, serums, essences, sheet masks … Ze komen zodanig veel in onze artikels aan bod, dat je zou verwachten dat ze ondertussen al goed ingeburgerd zijn in het verzorgingsritueel van de doorsnee Belgische vrouw, maar niets is minder waar! 

Volgens Demak’Up reinigt bijna de helft (45%) van de Belgische vrouwen het gezicht maar 1 keer per dag, terwijl 28% het gezicht nooit of nauwelijks wast. Bij Garnier zijn de cijfers gelukkig iets milder: 3% van de Belgische vrouwen reinigt nooit ’s morgens, 11% nooit ’s avonds. 

Wie dan wel de moeite neemt, gebruikt vaak enkel kraantjeswater (76%!).

2 keer per dag je gezicht reinigen is wat mij betreft geen overbodige luxe, maar als je dan toch per se maar 1 keer wil reinigen, laat het dan vooral ’s avonds zijn! Al het zweet, vuil en de make-uprestjes van een hele dag wil je toch niet ook nog een hele nacht op je gezicht? 

Bovendien is simpel kraantjeswater heus niet voldoende om alles weg te spoelen. Met een flesje micellair water, dat zowel make-up als vuil verwijdert, kom je al een heel eind.

Garnier Micellair Water Met Reinigende Oliën
15
Foto © Garnier

Luiheid is des duivels oorkussen

Naast het feit dat heel wat vrouwen het reinigingsritueel gewoon skippen, gaat 45% van de Belgische vrouwen wel eens met make-up op naar bed.

Horror voor je huid, en eigenlijk erg makkelijk op te lossen: leg een pakje met reinigingsdoekjes op je nachtkastje, naast die literfles water die je nog soldaat moet maken voor je in slaap valt. Je huid én je kussensloop zullen je dankbaar zijn.

Garnier Reinigingsdoekjes Verrijkt Met Oliën
15
Foto © Garnier
Demak’Up Expert Reinigingsdoekjes
15
Foto © Demak'Up
Nivea 3-in-1 Micellaire Reinigingsdoekjes
15
Foto © Nivea

Time is money

Ook het beeld van de vrouw die 's morgens en 's avonds uren in de badkamer staat, strookt niet echt met de werkelijkheid: maar liefst 68% van de vrouwen die wél een verzorgingsritueel hebben, trekken daar minder dan 5 minuten voor uit. 

Het moet vooral snel gaan, en vaak slaan we dan ook 2 vliegen in 1 klap: ze reinigen hun gezicht alvast in de douche. Met. Douchegel. DOUCHEGEL!!! Maar liefst 21% van de vrouwen gebruikt dagelijks - ja, u leest het goed, dágelijks! - douchegel om haar gezicht te reinigen. 

En dat terwijl 53% van de vrouwen last heeft van een gevoelige huid en 50% van de vrouwen klaagt over een droge huid. Je zou voor minder huidproblemen krijgen.

Je kan onder de douche gewoon je favoriete gezichtsreiniger gebruiken, maar wie ook echt make-up wil verwijderen, kiest beter voor de nieuwe gezichtsreiniger van Nivea, verkrijgbaar vanaf 15 juli: een make-upremover die speciaal ontwikkeld werd voor onder de douche. Melkachtig, lekker vettig en ook geschikt voor de ogen. Perfect dus om ook the morning after komaf te maken met mascararestjes/pandaogen.

Nivea Make-Up Remover Onder De Douche
15
Foto © Nivea
whatwomenwant-garnier3-belmodo
15
Foto © Garnier

Women on a budget

Skincarewalhalla’s als Senteurs d’Ailleurs en het toekomstige Skins Cosmetics zijn echt de droom van elke beautylover, maar daar blijft het helaas ook bij. De overgrote meerderheid van de Belgische vrouwen (68%) koopt hun verzorgingsproducten in de gewoon in de supermarkt

De vrouwen die overigens aangaven hun gezicht nooit of nauwelijks te reinigen, doen dat vooral omdat ze skincare te duur vinden. Hence de douchegel… U merkt het, ik ben nog steeds niet bekomen van de shock!

Nochtans zijn er heel wat budgetvriendelijke skincaremerken, zowel in de supermarkt als daarbuiten.

The Body Shop Vitamin E Hydrating Toner
15
Foto © The Body Shop
Topiderm Dagcrème
15
Foto © Farmaline
whatwomenwant-esteelauder-belmodo
15
Foto © Estée Lauder

Soms weten we totáál niet waar we mee bezig zijn

Naast het feit dat er vrouwen zijn - en véél! - die hun gezicht dagelijks wassen met douchegel en we af en toe te lui zijn om onze make-up te verwijderen voor het slapengaan, begaan we nog andere beauty faux-pas

2% gebruikt voor het slapengaan geen nachtcrème maar een BB-cream. Grootste. Facepalm. Ter. Wereld. BB-cream mag dan wel foundation en moisturizer in 1 zijn, het is en blijft nog steeds make-up. Waarom zou je in godsnaam moedwillig je hele gezicht volsmeren met make-up voor je naar bed gaat? Toegegeven, 2% is niet overweldigend veel, maar nog steeds 2% te veel!

Gebruik liever een echte nachtcrème, een sleeping pack of een andere nachtverzorging. Die zorgen ervoor dat je huid ’s nachts optimaal kan herstellen. 

Garnier Miracle Sleeping Cream
15
Foto © Garnier
Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II
15
Foto © Ici Paris XL

Andere skincarezonde? 6% van de vrouwen smeert haar gezicht dagelijks in met een crème die niet specifiek voor het gezicht bedoeld is! Ik denk dat ik zowat klaar ben om afgevoerd te worden … Bodylotion heet niet voor niets BODY-lotion, ladies! De huid van je gezicht is gevoeliger en delicater, en verdient écht wel een specifieke gezichtscrème

Caudalie Vinosource Crème Fondante Nourrissante
15
Foto © Caudalie
Garnier Miracle Wake Up Cream
15
Foto © Garnier

Klaar om hun leven te beteren

Ik was al bijna klaar om mijn pen aan de wilgen te hangen, maar er zit ook een positief kantje aan. Bijna alle vrouwen (96%) zijn het eens dat reinigen en ontschminken de belangrijkste huidverzorgingsstap is. En bijna drie kwart (73%) is op zoek naar meer hydratatie

Bovendien geeft 4 op de 10 vrouwen zelf aan dat ze behoefte hebben aan tips wat gezichtsreiniging betreft. Ze zijn daarbij zelfs vooral op zoek naar DIY-tips & -tricks

Demak’Up kwam al met een leuke én lekkere Detox Challenge, boordevol DIY-recepten (van een bessenmasker tot een toner met munt en kurkuma), maar ook wijzelf staan immer tot uw dienst. 

De allereerste tip die we je alvast kunnen meegeven? Check Belmodo en andere sites en/of beautyblogs voor je dagelijkse portie beautynieuws en -tips. Zit je met een prangende beautyvraag? Wees niet bang om deze aan ons te stellen: Belmodo Nanja heeft een antwoord klaar op al jouw specifieke vragen! Stay tuned!

17.06.2016
Geschreven door Kora-Lee LustBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo