0

Beauty Favorite: Terrybly Velvet Rouge

B
Make-up

3

Attention, all beauty lovers: de hypergepigmenteerde vloeibare Terrybly Velvet Rouge lipsticks zijn niets minder dan Holy Grail material!

Een likje lippenstift is het enige wat ik nodig heb om er instant glamoureus uit te zien, maar de ene lipstick is natuurlijk de andere niet. Ik heb er al heel wat getest, maar ik blijf terugkomen naar dezelfde heilige drievuldigheid: Chanel Rouge Coco in 36 Lune Rousse,  Bobbi Brown Art Stick in Cassis en Guerlain Rouge L’Extrait M27 Luxure. Until now! By Terry’s Terrybly Velvet Rouge in N°9 My Red maakt van die Lipstick Holy Trinity een Fab Four!

Guerlains Rouge L’Extrait was tot nu toe de enige vloeibare lipstick die me kon bekoren: romig, mat, extreem budge-proof en het perfecte ietwat muted vintagerood dat mijn Aziatische huidskleur doet opleven. Ook Terrybly Velvet Rouge in My Red wist vanaf de allereerste nanoseconde mijn aandacht te trekken door de kleur, die ik enkel kan omschrijven als de definitie van vuurrode lippenstift: niet te oranje, niet te roze, een nauwelijks zichtbare blauwe ondertoon die je tanden er meteen parelwit doen uitzien en het soort universele tint waar werkelijk iedereen goed mee staat.

Beauty Favorite: Terrybly Velvet Rouge in N°9 My Red (By Terry)
3
Foto © Beauty Unearthly

De formule is - ik weet dat het vreemd klinkt voor een vloeibare lippenstift - erg vloeibaar en glijdt dus vlotjes over je lippen. Niets crèmetextuur: deze samenstelling is vederlicht, zelfs lichter dan menig lipgloss, maar voelt op de een of andere manier toch romig aan wanneer je hem op je lippen hebt aangebracht. Wanneer ik hem ’s avonds verwijder, zijn mijn lippen ietsje droger dan ’s morgens voor ik hem opdeed, maar van velletjes of andere droogtekwaaltjes geen spoor. Misschien met dank aan de verstevigende, gladstrijkende peptiden of het 'portulaca-extract’ waarmee de lipstick verrijkt is. Volgens Wikipedia in het Nederlands ook wel postelein genoemd, een eetbaar plantje dat erg rijk is aan omega 3-vetzuren

Ondanks de hoge vloeibaarheid is de lippenstift extreem fel en verrassend dekkend. Twee laagjes en alle ogen zijn ongetwijfeld op jouw gericht. Of beter: op je lippen. De finish is zijdeachtig: niet mat, maar verre van glossy. Na het aanbrengen echter even happen in een zakdoekje en je krijgt het beloofde matte effect.

Wat het aanbrengen betreft: de ietwat bolle zandlopervorm van de applicator is wat mij betreft sheer genius. De kromming van de top en het 'beauty blender’-achtige materiaal maken dat je eigenlijk gewoon kunt ‘stempelen’ in de kromming van je bovenlip. Erg handig om héél precies vloeibare lipstick aan te brengen. Ik begrijp waarom Terry de Gunzburg, de oprichtster van het merk én het brein achter YSL's cultklassieker Touche Éclat, een beauty designer genoemd wordt.

Beauty Favorite: Terrybly Velvet Rouge in N°9 My Red (By Terry)
3
Foto © Beauty Unearthly

Verder geurt hij lekker poederachtig - echt precies zoals een lipstick hoort te ruiken - en blijft hij ook extreem lang zitten. Zelfs na de Belmodo 2.0 Launch Party zagen mijn lippen er nog felgestift uit, ondanks de vele cocktails en hapjes die ik daar vlotjes naar binnen gewerkt heb. Uitlopen of ‘featheren’ doet de lipstick niet zelf, maar echt budge-proof is hij niet: cocktailglazen werden steevast gedecoreerd met een felrode smooch, alsook de wangen van iedereen die ik gedag kuste, en af en toe ging er ook een beetje af op mijn tanden. Opletten dat je hem dus niet te ver naar binnen aanbrengt!

Dus ja, hij heeft ook zijn negatieve kanten. Of in dit geval: ieniemienie negatief kantje. Want verder ben ik - je had het al door - helemaal verkocht. Ik heb 'My Red' gevonden, en ik denk dat dit nog maar het begin is van een mooie lipstick love story...

By Terry Terrybly Velvet Rouge in N°9 My Red (€ 34,-). O.a. verkrijgbaar bij Cosmeticary en SMETS.

25.10.2015
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten