0

Beauty Favorite: Skin Perfecting Liquid

B
Skin care

3

De Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant van Paula’s Choice is het soort product waarbij woorden als life-changing en Heilige Graal níét overdreven zijn!

Wie denkt dat beautyjournalisten perfecte perzikhuidjes hebben en altijd onberispelijk opgemaakt door het leven gaan, vergist zich schromelijk. We zijn ook maar mensen, quoi. In mijn geval mensen met huidproblemen.

Vreemd genoeg zijn het net die huidproblemen die ervoor zorgen dat ik altijd op zoek ben naar de Heilige Graal onder de huidverzorgingsproducten, dat éne product dat werkelijk voor eeuwig en altijd komaf maakt met die verdomde acne of andere issues, die ene lotion die ervoor zorgt dat je alleen nog maar met open mond kunt staren naar je eigen spiegelbeeld. En het zijn net mijn huidproblemen die van mij een beautyjournalist gemaakt hebben.

Wel, de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant van Paula’s Choice zou gerust het product kunnen zijn dat een einde maakt aan mijn (nog vrij prille) carrière. Trust me, it’s thát good. Nooit eerder had ik zo’n fijne huidkorrel, zo weinig last van overtollig talg (lees: glimmend voorhoofd) en bleven opkomende puistjes gewoon voor wat ze waren. Toegegeven, 100% verlost van acne ben ik nog steeds niet, maar dit product verlaat mijn beauty routine niet meer. En dat wil veel zeggen.

De saaie, wit-grijze plastic flacon schreeuwt medische doeltreffendheid, maar dat is een verwachting die in dit geval volledig wordt ingelost. No nonsense dus, en dat is meteen het hele uitgangspunt van Paula’s Choice.

Paula Begoun, de oprichtster van het merk doorprikt genadeloos elk volksgeloof en elke marketingtruc en kijkt maar naar 1 ding: de ingrediëntenlijst. Haar online naslagwerk Beautypedia omvat meer dan 45.000 eerlijke reviews van alle mogelijke skincare- en cosmeticaproducten, die uiterst kritisch onder de loep worden genomen. 

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant
3
Foto © Kora-Lee Lust

Het hoofdingrediënt in deze wonderlotion? 2% BHA, kort voor beta hydroxy acid of salicylzuur. Klinkt agressief, maar het exfolieert eigenlijk heel mild. Doordat het niet alleen dode huidcellen maar ook de talg die je poriën verstopt doet oplossen, maakt salicylzuur komaf met mee-eters en verwijde poriën. Een fijnere huidkorrel en een gladdere huid dus.

Verder werkt het ook antibacterieel en ontstekingsremmend. Op die manier werkt het dus rechtstreeks in op de achterliggende oorzaak van puistjes en break-outs, ontsteking. Bovendien doet het ook roodheid verminderen. Oftewel: bye-bye, acne!

Ook keratosis pilaris of die vervelende minibultjes op je bovenarmen pakt deze lotion op een milde manier aan.

Het product zelf breng je op een goed gereinigde huid aan met een watje. De lotion voelt licht vettig, een beetje als een droge olie, maar dan dunner.

De lotion is haast geurloos, maar ruikt toch een heel klein beetje zuur en plasticachtig wanneer je ze aanbrengt. Voor sommigen misschien een minpunt, maar ik vind het een plus: what you smell is what you get, geen cheap synthetisch bloemenparfum om de boel te verdoezelen.

Er wordt aangeraden om de lotion zowel ’s morgens als ’s avonds aan te brengen, maar dat vind ikzelf ietsje overdreven. Het is en blijft een peeling in lotionvorm, dus ik breng hem alleen ’s avonds aan, en dat om de 2 dagen.

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant
3
Foto © Kora-Lee Lust

Wel niet te vergeten overdag: zonnecrème! Omdat je deze exfoliërende lotion niet afspoelt, kan hij mild maar lang op de huid inwerken. Dan gewoon in de zon lopen kan er echt voor zorgen dat je verbrandt, dus smeren is de boodschap. ISDIN Fotoprotector Fusion Fluid SPF 50+ en Ikari Cosmetics Serum Solaire zijn mijn persoonlijke favorieten. Maar eigenlijk moet je sowieso elke dag zonnebescherming smeren, al was het maar om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan.

Wil je nog meer weten over deze lotion en je huid in het algemeen? Paula Begoun is auteur van meerdere boeken over de huid, huidverzorging en cosmetica. Haar boek The Best Skin Of Your Life Starts Here ontkracht veel gangbare beautymythes en is een ware skincarebijbel voor al wie meer wil weten of gewoon op zoek is naar verzorging die wérkt. Dat dit boek geen verplichte literatuur op school is, is onbegrijpelijk!

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant, € 31,90/118 ml. In België voorlopig enkel online te bestellen.

24.06.2016
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten