0

Beauty Favorite: Eau & Crème Sorcière

B
Hair / Skin care

1

Een elegante, nostalgische verpakking, een mooi verhaal, een op-en-top Belgisch merk en vooral: steengoede producten. Je snapt meteen waarom we fan zijn van Maison Delbôve.

Zodra je een voet binnenzet bij de Maison Delbôve-boetiek in Antwerpen, heb je het door: dit is niet zomaar een beautyboetiek, en Maison Delbôve is ook niet zomaar een beautymerk. Het interieur met gouden accenten, van de hand van art director Christophe Remy, ademt pure luxe uit, maar van de meest warme en uitnodigende soort.

Maison Delbôve werd in de jaren 60 opgericht door Roger & Marion Delbôve. Hij was een bekende kapper - jep, de man achter het befaamde kapsalon Maison Roger! - zij werkte jarenlang voor niemand minder dan Helena Rubinstein herself, en leerde zo de kneepjes van het cosmeticavak.

Samen ontwikkelde het echtpaar een gamma beautyproducten gestoeld op het principe van homeostase of het dynamische evenwicht van de huid. Lees: de huid weet eigenlijk zichzelf te reguleren, dus je kiest best producten die die zelfregulering ondersteunen.

Hun sterproducten? De Crème & Eau Sorcière, een gezichtscrème en een face mist die samen gemengd kunnen worden tot een zachte reinigingscrème. Een journaliste die de crème getest had, belde prompt madame Delbôve op en riep laaiend enthousiast: “Marion, c’est sorcière!” Et voilà, de magische wondercrème had een naam.

Het principe is simpel: Je mengt een nootje Crème Sorcière, op basis van cacaoboter, amandel- en tarwekiemolie, in je handpalm samen met de Eau Sorcière, dat o.a. kamille, goudsbloem en lavendel bevat, samen tot een glad goedje. Dat breng je aan op een licht vochtige huid en masseer je goed in.

Daarna breng je een beetje water aan op je gezicht: de emulsie wordt nu een soort reinigingsmelk. Masseer opnieuw goed in. Daarna neem je een watje doordrenkt met water en een beetje Eau Sorcière om alles goed af te nemen. Verstuif een beetje Eau Sorcière op je gezicht en sluit af met een likje Crème Sorcière et voilà: je huid is mooi gereinigd, goed gehydrateerd en heerlijk zacht.

De textuur is aangenaam en lekker smeuïg. Als je echter gewend bent aan de glibberige textuur van siliconen, kan de crème eerst wat stug lijken wanneer je hem inmasseert, maar dat went.

Toegegeven: dit is geen beauty voor luieriken of snelheidsduivels. Je moet er je tijd voor nemen, maar het hele ritueel heeft iets ontspannends. Het is een soort mini-facial die ik niet meer oversla, en ook het heerlijk verfijnde amandelparfum van de producten kan ik al niet meer missen - en ik ben zowat de meest kieskeurige klant wat de geur van beautyproducten betreft, dus dat wil heel wat zeggen.

Wat het met mijn huid doet? Wel, ik kan eerlijk zeggen dat deze twee producten, samen met de BHA-lotion van Paula’s Choice zowat de enige producten zijn die de diva-allures van mijn huid in bedwang kunnen houden.

Toen ik voor het eerst begon met de Crème Sorcière, had ik het gevoel dat mijn gezicht nooit helemaal schoon was. Squeaky clean hoeft het ook weer niet te zijn, want dat wil zeggen dat je alle talg hebt weggewassen, maar ik spoel de reinigingsmelk toch liever af met kraantjeswater dan dat ik hem eraf haal met een watje of een tissue. In het begin kreeg ik ook meer puistjes, had ik de indruk, maar daar kwam gelukkig snel een einde aan. Mijn huid moest even aanpassen, denk ik.

Daarna was mijn huid echt opvallend kalmer, mooi gehydrateerd en egaler van teint. Bovendien had ik een hele mooie maar subtiele glow - hoewel jezelf dagelijks 2 keer een minigezichtsmassage geven daar misschien ook toe bijdraagt.

Maar vooral: ik glim veel minder dan vroeger, ook al is de Crème Sorcière een hele rijke crème. Homeostase for the win, zou ik zeggen. En het feit dat er geen siliconen in zitten, speelt mogelijk ook wel een rol, want die kunnen je doen glimmen. Maar op lange termijn heb ik dus ook veel minder last van mee-eters en onzuiverheden!

Het enige nadeel in mijn ogen? Niet alle make-uprestjes waren 100% weg, dus pre-reinigen met een make-upremover kan geen kwaad. Maar waterproof make-up smelt wel als sneeuw voor de zon met dit magische mengsel.

Kortom: de hele ervaring, van het shoppen tot de verpakking en de bijgeleverde spateltjes toe, is heerlijk luxueus, maar vooral: de producten zijn doeltreffend en extreem verslavend. Ik ben al aan mijn tweede pot Crème Sorcière toe, en ik vind het haast jammer dat er in mijn kast nog andere producten klaarstaan om getest te worden!

Maison Delbôve Crème Sorcière, € 68/100 ml & Eau Sorcière, € 42/100 ml. Verkrijgbaar bij de boetieks van Maison Delbôve in Antwerpen en in Brussel, maar ook online.

04.07.2016
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten