0

Beauty Fave: Grown Alchemist Facial Oil

B
Skin care

7

Grown Alchemist is the new kid on the block in natural skincare en absoluut Instagram-worthy. Maar is het de hype waard? De gezichtsolie alvast wel!

Niet zelden zie je een nieuw beautymerk plots opduiken op hippe Instagram-accounts of modeblogs en dan ben ik altijd benieuwd. Dromen we stiekem niet allemaal van een leven waarvan elk moment Instagram-worthy is? En Aesops roze handcrèmetube of een flesje Le Labo's Santal 33 geven gelijk welke badkamer instant Instagram-allures. I know I'm guilty as charged....

Toen ik de minimalistische tubes en apothekerflesjes van het Australische beautymerk Grown Alchemist zag opduiken op de Instagram-accounts en blogs van talloze fashionista's, moet ik toegeven dat ik eerder skeptisch was. De verpakkingen deden mij onmiddellijk denken aan dat andere hippe Australische beautymerk, Aesop, en ik betwijfel dat ik de enige was die dat vond. See and judge for yourselves...

Beauty Favorite: Grown Alchemist Antioxidant Facial Oil Rosehip & Camellia Seed
7
Foto © Grown Alchemist
Beauty Favorite: Grown Alchemist Antioxidant Facial Oil Rosehip & Camellia Seed
7
Foto © Grown Alchemist

Pas op, ik ben zelf ook fan van deze hipsterlieveling: bovenvermelde roze tube handcrème is uitgegroeid tot een handbag staple en van de Révérence Aromatique-variant heb ik standaard een halveliterfles op mijn bureau staan. De gedachte aan ruwe, droge winterhanden doet bij mij het angstzweet uitbreken, dus het is voor mijn gemoedsrust, ik zweer het. Plus, de packaging is easy on the eyes, natuurlijk.
 

De sleeke verpakkingen zijn overigens niet het enige wat de twee Aussie beauty brands met elkaar delen. Beiden gaan voluit voor botanical beauty en gaan er dus prat op natuurlijk te zijn. Ook de inhoud van de minimalistische flesjes lijkt dus op elkaar, maar dat kan ik eigenlijk enkel maar toejuichen!

Beauty Favorite: Grown Alchemist Antioxidant Facial Oil Rosehip & Camellia Seed
7
Foto © Grown Alchemist
Beauty Favorite: Grown Alchemist Antioxidant Facial Oil Rosehip & Camellia Seed
7
Foto © Grown Alchemist

Want wie dacht dat Grown Alchemist een flauw afkooksel van Aesop was, heeft het grondig mis. Het merk kan met opgeheven hoofd naast Aesop staan. Ikzelf testte de Antioxidant Facial Oil Rosehip & Camellia Seed en was meer dan aangenaam verrast.
 

De liefhebbers van natuurlijke huidverzorging kunnen een vreugdedansje doen: de gezichtsolie is 100% natuurlijk. Een mengeling van essentiële oliën (cameliazaad, rozebottel, lavendel, geranium & sandelhout) en een aantal natuurlijke geurstoffen (linalol, limoneen, citral, geraniol, citronellol & farnesol). En dat allemaal met biolabel. Natuurlijk is in dit geval dus geen marketingtrucje. En we weten allemaal dat essentiële plantenoliën heel wat voor hebben op hun minerale broertjes.

Beauty Favorite: Grown Alchemist Antioxidant Facial Oil Rosehip & Camellia Seed
7
Foto © Grown Alchemist
grownlalchemist-facialoil-belmodo8
7
Foto © Grown Alchemist

Wat dat allemaal doet voor je huid? Een paar druppeltjes inmasseren voor het slapengaan zorgen ervoor dat je huid er 's morgens mooi glad, gehydrateerd en goed uitgerust uitziet. Op dagen dat ik de hele dag door artikels schrijf en mijn appartement niet uitkom, gebruik ik het ook overdag - 3 keer raden wat ik vanmorgen heb opgesmeerd... Dan ga ik helemaal make-uploos door mijn kluizenaarsleven, maar vind ik dat mijn huidje wel een boost verdient. Deze facial oil voelt heel luxueus aan en hoe vaak ik hem ook opdoe, de major break-out die ik normaal gezien van te vette producten krijg, blijft voorlopig uit.

De geur is natuurlijk, maar scherp kruidig, groen en aan de medicinale kant. Gelukkig trekt de olie erg snel in en blijft de geur niet al te lang hangen. Al ben ik er zeker van dat dit het soort geur is waar natural skincare junkies op kicken.

1 blik op de Instagram-account van het merk zelf en het is eigenlijk al overduidelijk: dit is skincare voor moderne fashionista's met een zwak voor avocado's, marmer & roze goud. Je weet wel, met een kast vol COS & ACNE Studios, een bureau met rondslingerende Cereal Magazines en schijnbaar achteloos neergepote Diptyque-kaarsen & Byredo-flesjes. En volledig terecht. Maar eigenlijk is het gewoon een prima gezichtsolie die iedereen probleemloos aan zijn skincare regimen kan toevoegen.

27.10.2015
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten