0

Beards, Tats & Sailors

F
News

4
19.09.2014
Geschreven door Jonathan Wanten – Suitcase

Don’t ask me why, maar ik heb een lichte - ja, noem het maar zo - fetisj met alles wat met baarden, tattoos en sailors te maken heeft. Vooral het authentieke en ruige aspect inspireert me enorm.

Mocht ik 100 jaar geleden geboren zijn, zou ik visserman geweest zijn. Daarom ben ik ook heel enthousiast over 1 van onze nieuwste aanwinsten voor het volgende seizoen, nl. Tiger Jay. Het is een puur product geïnspireerd op authentieke sailor wear. Zo worden de gewaxte jackets enkele maanden in de zee verweerd om de juiste authentieke uitstraling te geven.

Wie denkt aan sailors, denkt meteen ook aan ruige bebaarde mannen met tattoos. Het mag dan ook niet verbazen dat ik zelf ook de trotse drager ben van een volle baard. Sinds een jaar zijn ik en mijn baard onafscheidelijk geworden. Onderschat een baard niet, je spendeert best wel wat tijd met het onderhoud ervan. Gelukkig is het een trend die volledig ingeburgerd is, zodat ik een ruime keuze heb aan barbers en grooming products.

Het aanbod is immers oneindig; van shampoo tot trimsetjes, wax, kammetjes en olie. Mijn aandeel in de badkamer is dan ook serieus toegenomen in het afgelopen jaar. Ik ben niet de enige fan van deze trend, getuige de vele barbers die in Amsterdam geopend zijn of de aandacht die Jeffrey Buoncristiano kreeg, een Amerikaanse man die besloot om een baard te laten groeien en daar zelfs internationale media mee haalde. 

Beards, Tats & Sailors
4
Foto © Joop Suitcase
Beards, Tats & Sailors
4
Foto © Joop Suitcase
Beards, Tats & Sailors
4
Foto © Joop Suitcase

Ten slotte intrigeren tatoeages mij ook al enkele jaren, maar ik heb tot voor kort nooit de beslissing durven nemen om er effectief 1 (of meerdere) te zetten. Ik ben dan uiteindelijk toch geplooid en heb een heel simpel en elegant exemplaar laten zetten. Al snel bleek dat het klopt wat ze zeggen: Once you kick off, you’re addicted. De plannen liggen al klaar voor de volgende 3 exemplaren. 
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten