1

Barbecueën zonder een foodbaby

F
News

Juli en augustus zijn vanzelfsprekend de barbecuemaanden. Een lekker stuk lam of een gemarineerd ribbetje mag niet ontbreken, maar hoe overleef je deze zomer zonder al die extra kilo’s?

Groenten all the way

Iedereen weet dat groenten de ultieme manier zijn om gezond te leven. Ze zijn trouwens ook gewoon overheerlijk! Leg je favoriete groente op de grill en kruid lekker af. Afwerken met een beetje olijfolie en smullen maar!

Vis

Barbecue hoeft niet altijd vlees vlees vlees te zijn! Vis en schelpdieren zijn ideale vervangers voor onze meat-addiction. Als je nog nooit mosselen op de grill gegeten hebt, dan stel ik voor dat je nu even naar de winkel gaat!

Kip

Als je geen vislover bent, dan kan kip misschien wel de oplossing zijn. Onze gevleugelde vrienden zijn heerlijk op de barbecue en daar komt nog eens bij dat kip stukken gezonder is dan rood vlees.

Eet met mate

Voor je iets in je mond stopt, denk eens even na. Eet je anders ook 4 stukken vlees en 5 porties pasta? Nee toch? Vul je bord zoals je dat bij normale maaltijden ook zou doen. 

Verborgen vetten

Ook al probeer je op te letten dat het niet de spuigaten uitloopt, soms krijg je onbewust te veel ongezonde dingen binnen. Marinades bevatten vaak heel veel suiker. Bekijk de ingrediënten van de marinades voor je ze koopt, of maak ze gewoon lekker zelf. 

Dressings zijn trouwens ook niet het gezondste. Dat geldt eigenlijk voor elke maaltijd, maar vooral bij barbecues eet je ze vaak op komkommer, en wortels, en pasta en …

Eet ook vlees zoveel mogelijk in zijn pure vorm. Worsten en hamburgers bevatten zoveel vreemde dingen. Laat ook de lookboter voor wat het is, kruid liever wat bij. 

Brood en pasta

Of brood en pasta nu gezond zijn of niet, niemand weet het nog. Wat vooral belangrijk is, is dat je het met mate eet. Eet geen volledig stokbrood, en een schep pasta in plaats van twee is echt wel voldoende. Volkoren- en zuurdesemopties zijn by the way altijd de betere opties.

Alcohol

Het gezondst blijft natuurlijk geen alcohol drinken. Maar oké, I feel you, iedereen drinkt graag een glaasje. Bier en rode wijn zijn geen goed idee. Sterke dranken in hun pure vorm zijn best oké, maar de toevoegingen zijn vaak niet zo gezond. 

Geniet vooral van je zomer en van die heerlijke barbecues. Want, laat ons eerlijk zijn, barbecueweer is hier toch meer uitzondering dan de regel!

01.08.2016
Geschreven door Laura De SmetBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo