0

Backstage op LFW bij Vivienne Westwood

B
Make-up

5
26.10.2015
Geschreven door Nanja Massy

Ik mocht backstage op London Fashion Week bij Vivienne Westwood om de make-up & hairstyling trends SS16 te spotten. Hieronder vinden jullie mijn verslag.

Vorige week liet ik jullie kennismaken met mijn eerste backstage ervaring op Londen Fashion week bij ontwerpster Phoebe English. Deze week iets totaal anders bij de Britse ontwerpster Vivienne Westwood.

Als je geen schrik hebt om buiten de lijntjes te kleuren dan ga je deze zomer voor de 'Vivienne look’. Het maccosmetics make-up team creëerde 2 looks voor deze Spring/Summer 2016 show. De inspiratie van key artist Val Garland kwam uit de onderwaterwereld. Een schip waarop vrouwen in het water springen en deze duik bepaalde de look. 

Backstage op LFW bij Vivienne Westwood
5
Foto © Nanja Massy

De 1e look is opgebouwd rond een jonge vrouw die zich op een schip bevindt. Plots beseft ze dat ze een zeemeermin is en heeft ze de drang om in het water te springen ... en dat doet ze ook. Daarom ziet ze er dus zo 'vreemd’ uit: haar huid is nat en ziet eruit als de binnenkant van een parel. De producten die hiervoor gebruikt werden, zijn in de eerste plaats een goede dosis gloss. Deze werd aangebracht over heel het lichaam en gezicht. Daarna werd ook kleur op het gezicht toegevoegd met glanzende oogschaduw en pigmenten. De finishing touch werd gegeven met de populaire 'strobe cream’ om een glazig effect te bekomen.

Het is dus vooral een look met verschillende reflecties op de huid en gloss over heel het lichaam.

Backstage op LFW bij Vivienne Westwood
5
Foto © Nanja Massy

De 2e dame is een ander type, eerder een sexy vrouw die mooi opgemaakt is met een statement eyeliner. Ook zij springt in het water. Deze dame is heel zelfzeker maar kan niet zo goed zwemmen, dus ze moet erg haar best doen om uit het water te geraken. Als ze van de boot springt, heeft ze nog een mooie cateye maar door het water is alles uitgelopen. Haar lichaam is zoals het vorige 'personage’ gecamoufleerd in gloss.  

Backstage op LFW bij Vivienne Westwood
5
Foto © Nanja Massy

De producten die hier voor gebruikt werden hebben alles te maken met wat reflecteert, zoals losse pigmenten, metallic kleuren maar geen groen. Groen is not done wat de huid betreft. Denk meer aan paars, goud, zilver, baby blauw en parelmoer.

Wat het lichaam betreft, moisturizing over the top! De lippen blijven neutraal van kleur maar met vooral de nadruk op glossy, glanzende lippen, met een metallic finish. Het cupidoboogje (kuiltje boven de lip) werd gehighlight en er werd wat mac lipmix aan toegevoegd (sterk pigment) met de vingers of borstel. 

Backstage op LFW bij Vivienne Westwood
5
Foto © Nanja Massy

Het was een ongelooflijke ervaring om deze shows van dichtbij te mogen meemaken. Tussen een stroom van fotografen en journalisten probeerde ik de beste beelden vast te leggen. 

Een goede raad wat de make-up betreft: don’t try this at home
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten