0

Aventures à Paris

F
News

6
01.07.2012
Geschreven door Veerle Windels

Dat modejournalistiek een meer dan fulltime job is, is ook de komende weken te zien aan mijn agenda.

Belle Ninon
6
Foto © Veerle Windels

Niet bijster veel afspraken, maar wel volle TO DO lijstjes, met daarop de modeshows van de academies en het NU Fashion-festival waar ik ‘meter’ van ben, en tussendoor tijd maken om uit te tikken waar ik de voorbije weken met een bandopnemertje (old school, I know) gepasseerd ben.

Belle Ninon
6
Foto © Veerle Windels

Maar kijk, Cacharel heeft me van de week uitgenodigd naar Parijs om er de lancering van hun nieuwste parfum mee te maken. Omdat de pr van dienst weet dat ik graag ontwerpers interview, krijg ik de kans om de twee Cacharel-designers te interviewen. Bekend zijn ze niet, ze heten Ling Liu en Dawei Sun, komen uit China en studeerden in Parijs.

In 2009 lanceerden ze hun eigen modelijn, Belle Ninon, en voor zomer 2012 tekenden ze hun eerste Cacharel-lijn. Speels, jong, poppy, het zijn woorden die ze zelf in de mond nemen, wanneer ze over Cacharel praten. In oneliners, welteverstaan, want Chinezen interviewen is écht geen makkie.

 Ling Liu en Dawei Sun (Cacharel)
6
Foto © Veerle Windels

Catch me’ heet de geur, en ze ruikt jong, poppy, speels, wat dacht je? Het parfum werd gelanceerd in de Zwitserse ambassade van Parijs – omdat daar een geweldige tuin is. Helaas regende het de hele avond en bleven we dus ruiken aan het flesje en kijken naar de mooie video van de muze die te midden de nacht catch me if you can speelt met een jongen. Heerlijke clip, mooie mensen ook.

Boek over Helmut Newton
6
Foto © Veerle Windels

Tussendoor liep ik ook binnen in het Grand Palais voor de Helmut Newton expo. Prachtig om zien hoe deze fotograaf omgaat met sixties mode en met naaktheid. Ik kende zijn iconisch beeld van een model in een Yves Saint Laurent smoking op straat, maar wist niet dat hij twee prachtige portretten van YSL zelf had gemaakt. Heerlijk om zien ook wat allemaal kon in de jaren zeventig. Zoveel uitdagend naakt in de Franse Vogue… tegenwoordig zetten ze er hoofdredactrices voor op straat.

Boek over Helmut Newton
6
Foto © Veerle Windels

Genoten dus van Parijs, en met een boek over Newton, een film over zijn leven en werk, én een nieuwe Sonia Rykiel tas terug naar huis (impulsaankopen moeten kunnen!).

Een meer dan fulltime tripje dus.

Tot de volgende.
Veerle
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten