Asian skincare 2.0

B
Skin care

16

Wat de Parisienne en haar moeiteloze natuurlijke schoonheid is voor ons westerlingen, dat zijn de Koreaanse beauty's en hun vlekkeloze huid voor de Aziatische vrouwen.

Met dank aan de vele K-popsterren, modellen en actrices en hun flawless looks, natuurlijk. Maar ook in het straatbeeld van pakweg Seoel moet je moeite doen om de Koreaanse vrouwen en hun perfect gave, dewy huid niet met open mond aan te staren. I’ll have what they’re having!

Een vlekkeloze huid is dan ook 1 van de belangrijkste ‘schoonheidstrekken’ in Zuid-Korea, legt Asian skincare-experte en -trendwatcher Florence Bernardin uit:

“Voor Aziatische vrouwen is het zo dat een gave huid synoniem staat voor perfectie. Voor hen schuilt schoonheid niet enkel in gezichtstrekken.”

16
Foto © Madeline Wolf

En als het op schoonheid, beautyrituelen en hun huid aankomt, is voor Koreaanse vrouwen geen moeite te veel.

“Om de perfecte huid te bekomen, moet je hard werken, dat is toch wat ze zeggen in Zuid-Korea. Schoonheid komt niet vanzelf. Dus zijn de Zuid-Koreaanse vrouwen tot veel meer bereid om die mooie huid te krijgen dan wij.”

Niet alleen zijn westerse vrouwen in zekere zin luier dan de doorsnee Koreaanse vrouw, ons schoonheidsideaal laat ook meer eigenheid en onvolmaaktheden toe.

“Wij zijn toleranter op dat vlak, we proberen onze imperfecties niet te veel te verstoppen onder dikke lagen make-up, wij aanvaarden onze natuurlijke huid veel meer. Maar In Azië, en vooral in Zuid-Korea, willen ze allemaal die perfecte huid."

"In Zuid-Korea gebruiken ze daar skincareproducten voor, in Japan zullen ze vooral met make-up werken. En in China, daar dromen de vrouwen ervan Koreaans te zijn, met een perfecte huid, dankzij het bekende 10-stappenplan.” - aldus Bernardin.

16
Foto © Madeline Wolf

Maar de Koreaanse skincare routine en hun innovatieve producten (die textúren!) winnen de laatste jaren steeds meer terrein, ook in onze contreien.

Het grootste bewijs? Dat ook westerse merken hun eigen versies van typisch Koreaanse verzorgingsproducten op de markt brengen. Waar je tot enkele jaren terug nog eBay of Amazon moest afschuimen voor geïmporteerde Koreaanse BB-crème of sheet masks, vind je ze ondertussen al probleemloos in onze rekken.

Van cushion compacts tot sleeping packs en waterbomb creams, dit zijn de laatste nieuwe verzorgings- en make-upproducten met duidelijk Koreaanse inslag.

1. Waterbomb creams

Een waterbomb- of bounce cream is een ultrahydraterende gezichtscrème met een soort veerkrachtige geltextuur.

Deze moisturizers hebben hun naam niet gestolen: niet alleen zitten ze boordevol vochtinbrengende ingrediënten, zodra ze in contact komen met de huid, veranderen ze in water, dat snel in de huid doordringt.

Vederlicht, vochtinbrengend en licht plumpend, voor die felbegeerde dewy look.

16
Foto © Madeline Wolf
16
Foto © Madeline Wolf
Erborian Bamboo Crème Frappée
16
Foto © Ici Paris XL
Biotherm Aquasource Everplump
16
Foto © Ici Paris XL

2. Sleeping packs

Een soort kruising tussen een gezichtsmasker, nachtcrème en waterbomb cream: een superhydraterend gelmasker dat je aanbrengt voor het slapengaan, om dan de volgende ochtend wakker te worden met een fris, jeugdig en egaal huidje.

Je beste vriend na een stevig nachtje stappen, trust me: geen mens die de volgende dag ziet dat je een kanjer van een kater hebt.

16
Foto © Madeline Wolf
16
Foto © Madeline Wolf

3. Sheet masks

Dat sheet masks niet eerder zijn doorgebroken is onbegrijpelijk: kant-en-klare ‘porties’, geen geklungel met potjes en spatels, water is overbodig en ze zijn makkelijk in je handtas weg te steken (hallo vliegtuig!). Plus, in nog geen kwartiertje tijd krijgt je huid onmiddellijk een stevige oppepper. Je hoort het al: ik ben verslaafd.

16
Foto © Madeline Wolf
16
Foto © Madeline Wolf

4. Gelaatsrollers

Een ander beauty-item dat vanuit Azië komt overwaaien zijn de zogenaamde gelaatsrollers, waarmee je jezelf zonder problemen een minigezichtsmassage kan geven. In Azië populair voor een plumpend effect én een strakke gezichtscontour, maar bij ons vooral een mooie voorbereiding op de rest van je skincare routine.

De roller stimuleert immers de bloedsomloop, wat ervoor zorgt dat je verzorgingsproducten nog beter door de huid worden opgenomen. Bovendien zie je er lekker fris en wakker uit.

16
Foto © Madeline Wolf
16
Foto © Madeline Wolf

5. Cushion Compacts

Een cushion compact is een compact met een soort sponsje/kussentje dat doordrenkt is met vloeibare foundation. Die breng je in deppende bewegingen aan met het bijhorende donsje.

16
Foto © Madeline Wolf
16
Foto © Madeline Wolf
Erborian Bamboo Crème Frappée
16
Foto © Ici Paris XL

Als je een beetje druk uitoefent op het kussentje, komt de foundation zo opwellen. Erg handig om te vermijden dat je veel te veel product gebruikt én makkelijk meeneembaar natuurlijk. Plus, die práchtige dewy look

17.05.2016
Geschreven door Kora-Lee LustBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


Belmodo sweaterShop now
Wedstrijden
AgendaWin een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer

Guest editor

Annabel Pesant

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen
Agenda

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo