1

Anything Els

B
Skin care

04.04.2013
Geschreven door Els Keymeulen

Ik had weer eens een lumineus idee: ik zou, tijdens de lunchpauze, mijn tanden laten bleachen. Nu niet dat ik een geel gebit heb, maar echt hagelwit is ook weer niet het woord.

Ik dus naar de schoonheidsspecialiste voor het uittesten van WHiTE: een nieuwe, snelle en veilige manier om tanden te bleken. Nu was me op voorhand verteld dat ik na de behandeling minstens 4 uur niks mocht eten, dus had ik onderweg nog rap een tonijntino naar binnen geschrokt.

Geen goed idee, zo bleek: "Mevrouw, hier hebt u een tandenpoetsdoekje, voor mocht het nodig zijn. Het gebeurt maar zelden hoor, dat mensen vooraf niet gepoetst hebben, maar ik bied het toch altijd even aan - u weet maar nooit hé, wie er in het salon over de vloer komt." Rightie. Nadat ik als een idioot met dat doekje over mijn tanden had geschrobt, kreeg ik een bril op, ter bescherming. (Rood. Niet mijn kleur. En niet van Prada).

Ondertussen was het meisje een soort plastic gebit aan het insmeren met doorschijnende pasta en toen ze klaar was, moest ik het gebitje over mijn tanden schuiven. "Zo mevrouw. Dan brengt u nu uw kin naar voren, zodat uw mond voor de LEDlampen zit, en dan gaan we 20 minuutjes bleken. Breed glimlachen hé!" 

Daar zat ik dan. Mond open, neptanden in, kin naar voren, met een rode speelgoedbril op. Het speeksel begon al lichtjes uit mijn mondhoeken te sijpelen en ik kon maar 1 ding denken: please oh please laat er niemand binnenkomen die ik ken. Scratch that: laat er gewoon NIEMAND binnenkomen. Het meisje stelde de minuten in, duwde op start en tadàà: niks. Mijn lampjes bleven donker. "Oei! Waarschijnlijk zit de stekker niet in."

De stekker zat wel in. De draad was het ook niet. Ze prulde en frulde, maar de lamp bleef dood. Ondertussen begon het speeksel echt van mijn kin te druppen, dus ik kreeg een doekje en ik mocht even achteruitleunen terwijl ze op zoek ging naar een andere lamp. "Oké, die lamp ligt in mijn auto. Ik ben zò terug". Ik overwoog écht even om mijn tanden uit te spugen en te gaan lopen, maar voor ik dàt durfde, was ze er weer, met de nieuwe lamp. "Gaat het nog? Niet te lastig?" Nou: nee. En trouwens: als het ja was, hoe zou ik dat dan uitleggen? Met mijn mond vol plastic en pasta en spuug? Hé? Dus nee, niet te lastig. MAAR KOMOP NU MET DIE LAMP!

Ping. De nieuwe lamp zoemde aan, ik zette mijn tanden in positie en probeerde 20 minuten lang vooral niét te visualiseren hoe ik eruit zag. En toen was het gedaan en mocht ik spoelen, mijn mond afvegen en in de spiegel kijken. Whoa! Wit! Maar écht hé, hagelwit. Ik zag écht verschil en thuis in de badkamer viel het me nog meer op. Dus yep: ik geef het niet graag toe, maar wél geslaagd. Ik wil nog een keer. Scratch that: ik koop me gewoon zélf zo'n lamp.

P.S.: Ik wachtte de volgende dag ongeduldig de commentaren van mijn collega's af. Iedereen zei ongeveer hetzelfde: je ziet er zo brùin uit! Okee, wacht eens even. Zou het? Zou ik gefopt zijn en met mijn kop voor een zonnelamp hebben gezeten? Néé toch?

P.S. 2: Nee dus. Het is gewoon een typisch bijverschijnsel: doordat je tanden witter zijn, lijk je zélf bruiner. Ik ben fan.
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest
Last items

Belmodo Beauty Night ticket


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin een duoticket voor de Belmodo Beauty Night en een overnachting in The Hotel

Deelnemen


Win een Atelier Box van Atelier Veritas

Deelnemen

14.09.2017 - 01.10.2017

Uptown Design 2017

14.09.2017 - 01.10.2017

Uptown Design 2017

22.09.2017 - 23.09.2017

Modeshow Amili Haha

Ontdek meer

Guest editor

Fosbury & Sons

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een duoticket voor de Belmodo Beauty Night en een overnachting in The Hotel

Deelnemen


Win een Atelier Box van Atelier Veritas

Deelnemen
Agenda

14.09.2017 - 01.10.2017

Uptown Design 2017

14.09.2017 - 01.10.2017

Uptown Design 2017

22.09.2017 - 23.09.2017

Modeshow Amili Haha

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo