0

Antwerp's most brilliant

F
News

12

Antwerp’s Most Brilliant bundelt een selectie van de meest betrouwbare en kwaliteitsvolle juweliers in Antwerpen.

Diamonds are a girl’s best friend… En ik kan dat bevestigen! Vrijdag 22 januari 2016 ging ik naar de o zo bekende Diamantenwijk in Antwerpen. Ik werd ontvangen op de 9de verdieping van het IGC-kantoor. Het was adembenemend: een prachtige penthouse met een nog mooier uitzicht over Antwerpen.

We kregen een presentatie te zien over Antwerp’s Most Brilliant: een organisatie die labels aan goedgekeurde juweliers in Antwerpen geeft om zo hun kwaliteiten aan te tonen.

Antwerp's most brilliant
12
Foto © Visit Antwerpen

Er hangen enkele voorwaarden aan vast als je een label wil krijgen. Je moet onder andere juwellier zijn, wat logisch is, in Antwerpen gevestigd zijn en alles moet legaal verlopen. Verder zijn er nog enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen om geselecteerd te worden. Momenteel zijn er 17 juweliers die dit label hebben.

Daarna kregen we een exclusieve rondleiding doorheen het IGC-gebouw. We zagen er alles: hoe ze de diamanten onderzoeken, waarvan de diamanten komen en hoe de juwelen worden gemaakt.

Antwerp's most brilliant
12
Foto © Visit Antwerpen
Antwerp's most brilliant
12
Foto © Visit Antwerpen

Organisatie

De gratis applicatie 'Antwerp loves diamonds' neemt je mee door de diamantgeschiedenis in Antwerpen. Je krijgt ook te zien welke winkel het 'Antwerp's most brilliant'-label hebben. De app kan je gratis downloaden in de App Store.

Naast de app kan je ook het 'Antwerp loves diamonds'-plannetje gebruiken. Het geeft een overzicht van de historische en hedendaagse locaties met de focus op diamant. Daarnaast krijg je ook tips & tricks voor de aankoop van je juweel. Het plan kan je afhalen bij de toeristische balies aan de Grote Markt en in het Centraal Station.

Laurence Bruyninckx

Antwerp's most brilliant
12
Foto © Antwerp's most brilliant
Antwerp's most brilliant
12
Foto © Antwerp's most brilliant
Antwerp's most brilliant
12
Foto © Fashion reporters

Laurence Bruyninckx is sinds enkele tijd huisontwerpster van IGC maar maakt geen deel uit van de Antwerp's Most Brilliant campagne. Ze studeerde 4 jaar geleden af aan de Royal Academy of Fine Arts in Antwerpen. Haar focus lag altijd op kledij, maar ze begon zich stilaan te interesseren in juwelen. Haar passies voor reizen, kunst en design gaven haar de inspiratie om een eigen juwelencollectie te ontwerpen.

Antwerp's most brilliant
12
Foto © Antwerp's most brilliant
Antwerp's most brilliant
12
Foto © Antwerp's most brilliant

De IGC-group hielp haar met de start van haar droom. Ondertussen heeft ze al meer dan 60 modellen en verkoopt ze haar stukken in verschillende staten in Europa. Ook al is ze nog een ‘groentje’ in de sector, ze heeft al 7 awards gewonnen in de Verenigde Staten.

Haar concept is dat je je huwelijk moet opbouwen. Je kan je ringen in elkaar schuiven en zo creëer je een grotere ring. Schoon, toch? 

Diamond Blue

Antwerp's most brilliant
12
Foto © Diamond Blue
Antwerp's most brilliant
12
Foto © Visit Antwerpen

Blue Diamond is een familiebedrijf die al 22 jaar bestaat en zich ondertussen al op 2 plaatsen in Antwerpen heeft gevestigd. Hun concept is simpel: focus op de diamant. Ze verkopen dagelijks 10-tallen diamanten aan nationale en internationale klanten. Ze zorgen er altijd voor dat je je diamant op de zelfde dag nog krijgt.

Ze zijn ook gespecialiseerd in handel van fijne juwelen zoals ringen, armbanden, kettingen en oorbellen.

Studio Twee

Studio twee is een jong bedrijf dat is opgericht door de vriendinnen Lotte De Mey en Nathalie Perneel. Het is een eigenzinnige juwelengallerij en vrijheid staat centraal binnen hun werk. De meisjes nemen de tijd om te experimenteren met materialen en technieken. Alle juwelen worden in hun atelier met de hand gemaakt.

Naast dat ze een winkel hebben, organiseren ze ook regelmatig workshops om zelf juwelen te maken.

“We hebben alle twee een compleet verschillende smaak en stijl, dus we vullen elkaar goed aan.”

Wim Meeussen

Wim Meeussen houdt zich vooral bezig met trouwringen en is gekend over de hele wereld voor zijn originele ontwerpen in zijn typische stijl. Alle juwelen worden stuk voor stuk met de hand gemaakt in zijn atelier. Wim houdt van het contrast tussen matte en blinkende partijen tussen de diamanten.

Wil jij graag zelf je juweel samenstellen of eens meekijken hoe alles in elkaar zit? Bij Meeussen kan je terecht als je voor 1 dag een goudsmid wil zijn: je werkt een hele dag mee aan het maken van je juweeltje.

Antwerp's most brilliant
12
Foto © Wim Meeussen

Wij zijn alvast helemaal in de wolken van deze prachtexemplaren, en wat vind jij ervan?

30.01.2016
Geschreven door Lauren De MaereWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten