0

Anine Bing verovert de wereld

F
News

5

Blogster Anine Bing ontpopte zich op korte tijd tot succesvolle mode-ontwerper. Toen ze even in Brussel was, konden we haar strikken voor een korte babbel.

Anine Bing is een bezige bij die al de hele wereld zag en die wereld ook nog eens aan haar voeten heeft liggen. Ze is het soort vrouw dat hoofden doet draaien op straat met haar perfect beachwaves en een gezicht dat tot in de puntjes gemaquilleerd is. 

Naast haar eigen blog, is Anine al geruime tijd proud owner van haar eigen kledinglijn. Casual en tegelijkertijd zeer stijlvol. Met een touch of gold of leder, kan je look volgens haar al niet meer stuk.

Wij hadden een korte babbel met Anine Bing
5
Foto © Ulrika Göransson

Die touch of gold komt vaak terug in je nieuwe stukken voor FW16. Waarom net die kleur?
“Ik hou gewoon heel erg van goud. Toen ik aan de herfstcollectie begon, had ik al heel wat items in groen en dieprood en ik voelde dat ik nog een pop of colour te kort was.”

De kledij is ook van goede kwaliteit, zowel de stoffen als de materialen.
“Dat is dan ook heel erg belangrijk voor mij, net zoals de pasvorm. De fit moet perfect zijn en de stukken moeten goed zitten, dat is het voornaamste.”

Waar haal jij de inspiratie wanneer je aan de tekentafel zit?
“Ik haal inspiratie van overal. Het dagelijkse leven, reizen, looks die ik op straat tegenkom... Voor deze specifieke collectie ging ik terug naar de seventies en koos ik voor een Rock-'n-roll feeling.”

Wij hadden een korte babbel met Anine Bing
5
Foto © Ulrika Göransson

Anine Bing opende onlangs in onze hoofdstad haar tweede Belgische winkel. Wie de zaak binnenstapt, wordt onmiddellijk begroet door de vriendelijke verkoopsters en komt oog in oog te staan met de mooiste kunstwerken. 

Wat opvalt, is dat hier heel wat kunst te vinden is. Waarom?
“Klopt, we hebben een Deense huiskunstenaar die voor iedere winkel één of meerdere stukken maakt. Ze lijken allemaal op elkaar, maar zijn toch verschillend. Ze zorgen voor die unieke afwerking die de Anine Bing-winkels typeert.”

Intssen opende je al winkels over de hele wereld, al blijft België met haar twee winkels toch uniek. Heb je een speciale band met ons land?
“Belgïe is een goede markt voor mijn label. Belgische dames appreciëren de effortless look echt. Ik hield al van Antwerpen, waar we onze eerste winkel openden, en toen viel ik dus ook voor Brussel. Het ging gewoon natuurlijk.”

Je modecarrière startte met je blog, kan je daar wat meer over vertellen?
“Ik begon met mijn blog om mensen te inspireren met mijn outfits. Al snel voelde ik aan dat mensen dat wel konden appreciëren. Daarbij kwam ook dat ik nooit de perfecte jeans vond en toen kreeg ik het idee om zelf een lijn op te starten. Nu breng ik elke maand een kleine collectie uit die mijn vaste collectie aanvult.”

Wij hadden een korte babbel met Anine Bing
5
Foto © Ulrika Göransson

Door deze aanpak kan Anine onmiddellijk inspelen op de nieuwste trends. Denk bijvoorbeeld aan de off-the-shoulder jurkjes die het straatbeeld domineren. Naast heel wat trends en de betere klassiekers koop je bij haar ook prachtige lingerie, fijne juwelen en stevige handtassen die je seizoen na seizoen kunt blijven dragen.

Wat is volgens jou onmisbaar in de garderobe van een vrouw?
“Een goed lederen jasje is nooit verkeerd! Zeker gecombineerd met een klassiek wit T-shirt.”

Heb je een favoriete stijl voor FW16?
“Mijn persoonlijke favoriet is momenteel het lederen jasje in burgundy. Perfect om laagjes mee te maken als het wat kouder wordt. Ik zie mezelf dat jasje dragen in combinatie met een dikke sjaal zodat ik er helemaal in weg kan kruipen.”

Wij hadden een korte babbel met Anine Bing
5
Foto © Ulrika Göransson

Tijdens de Fashion Weeks worden de SS-collecties voor 2017 al voorgesteld. Welke trends zie jij terugkeren?
“Ikzelf haal heel veel inspiratie uit Jane Birkin. Ik hou van haar bohemian vibe. Ik hoop dan ook dat we vooral bohemian zullen zien volgend jaar. Denk aan high-waisted denim met coole t-shirts, alles very flowy!”

Waar zie je jezelf en je bedrijf binnen tien jaar?
“In de vier jaar tijd dat ik hiermee bezig ben, groeide alles heel erg organisch, maar wel heel snel. I go with the flow, maar ik zou toch nog graag enkele winkels openen. Een droom van mij is om nog een aantal andere lijnen uit te brengen, zoals bijvoorbeeld een kindercollectie.”

Heb je nog een gouden tip voor onze lezers?
“Volg niet te veel trends, maar draag waar jij je goed bij voelt!”

We'll keep it in mind, Anine!

01.10.2016
Geschreven door Laura De SmetWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten