0

An Buermans voor Noémie Wolfs

F
News

8

Voor het ontwerp van haar stage outfit gaat zangeres Noémie Wolfs de samenwerking aan met Antwerpse designer An Buermans. Zo'n Belgische collab kunnen wij alleen maar aanmoedigen!

De voormalige frontvrouw bij Hooverphonic, Noémie Wolfs, stelde haar solodebuut Hunt You voor in Het Depot in Leuven. Om haar debuut, dat nu al groot succes kent, met schoonheid voor te stellen, liet ze haar jurk ontwerpen door Belgisch talent An Buermans.

Als twee toptalenten samen een project op poten zetten, is Belmodo er vanzelfsprekend als de kippen bij. Het perfecte excuus om nog eens bij te praten met An Buermans!

De prefecte collab

Noémie leerde Buermans heel toevallig kennen tijdens de persdagen. Al heel snel bleken de 2 Belgische talenten op dezelfde golflengte te zitten. Beide vrouwen laten creaties namelijk uit hun gevoel en sfeer vloeien. An Buermans kreeg Noémie’s plaat in primeur te horen om zo een outfit te ontwerpen die perfect bij Noémie en de Hunt You tunes past.

Met de persoonlijkheid en wensen van Noémie in het achterhoofd, tekende An een rock-’n-roll, maar elegant silhouet uit. De A-lijn van de jurk, geeft Noémie de ruimte om vrij en comfortabel te bewegen op het podium. Een tikkeltje Audrey Hepburn, wat toch perfect bij Noémie past. 

An Buermans for Noémie Wolfs
8
Foto © Yannick Milpas
An Buermans for Noémie Wolfs
8
Foto © Yannick Milpas
An Buermans for Noémie Wolfs
8
Foto © Yannick Milpas

Wie is An Buermans?

De Antwerpse designer An Buermans is op heel korte tijd een gevestigde waarde geworden in het modelandschap. Toen ze enkele jaren geleden het programma ‘De Designers’ op VTM won, leerde het grote publiek Buermans en haar creatieve talent kennen. Ze werd overstelpt door positieve reacties en complimenten.Toch heeft het programma niet zo veel impact gehad op haar leven en carrière.

Ontwerpen heeft ze in de vingers. Met of zonder de overwinning van het programma, ze moest en zou zelfstandig ontwerper worden. An werkte 2,5 jaar als ontwerpster voor een Belgisch kledingmerk om uiteindelijk te beseffen dat ze pas oprecht gelukkig is als ze haar eigen ding kan doen. Uiteindelijk nam ze een grote stap en startte ze deeltijds met haar eigen collecties om nadien uit te groeien tot zelfstandige.

An Buermans for Noémie Wolfs
8
Foto © madeinkempen

Wie draagt Buermans?

De aparte stijl van An Buermans: you just love it or you hate it. Haar neovintage stijl blaakt van de kleuren en unieke prints. An focust zich op fair fashion en werkt het liefst met uitzonderlijke stoffen en prints. Massaproductie is absoluut niet voor haar weggelegd. Vrolijke, zelfzekere vrouwen van elke leeftijdscategorie vinden hier hun gading. ‘Zelfzeker en perfect imperfect’ is hoe Buermans haar cliënteel omschrijft.

Inspiratie

Vrolijkheid is doorheen elk van haar collecties steeds de rode draad geweest. De laatste jaren kiest ze al wat vaker voor sobere kleuren, maar finaal grijpt ze toch steeds terug naar kleur. Van verroeste materialen tot de outfit van een toevallige voorbijganger, de creatieve duizendpoot haalt haar inspiratie uit zowat alles wat haar pad kruist. An let vooral op aparte kleurencombinaties die ze nadien gebruikt voor haar creaties.

An Buermans for Noémie Wolfs
8
Foto © An Buermans
An Buermans for Noémie Wolfs
8
Foto © An Buermans
An Buermans for Noémie Wolfs
8
Foto © An Buermans

Waar vind je Buermans?

Je kan op www.anbuermans.be zelf ook een item scoren uit de collectie van An Buermans. Ook maatwerk is bij de Antwerpse ontwerpster perfect mogelijk. Wie Buermans’ collectie graag eens met eigen ogen wil verkennen, kan langsgaan bij Harvest Club in Antwerpen, en bij de pop-up shop thingsthatmakeyouhappy in Knokke. 

19.05.2016
Geschreven door Camille LaurierWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten