10

Alles wat je wil weten over wenkbrauwen

B
Make-up

Naast statement lippen of ogen is het sinds kort ook volledig verantwoord om je wenkbrauwen in de verf te zetten. Maar hoe krijg je nu die perfecte brows?

Wenkbrauwen hebben over de jaren heen al een heuse weg afgelegd. In het oude Egypte gebruikten mannen en vrouwen make-up om hun wenkbrauwen te doen opvallen. Opvallen deden ze zeker, want het waren ontzettend dik getekende exemplaren. 

Een tijd later was het bij de Grieken en de Romeinen perfect normaal om een unibrow te hebben. Had je er geen van nature? No problemo, gewoon optekenen die handel! Wel subtiel houden, want puurheid stond boven alles.

Victorian Age
10
Foto © Pinterest

Bij de Middeleeuwen daarentegen waren geen wenkbrauwen, of geen haar tout court, het schoonheidsideaal. In die tijd was het voorhoofd ook ontzettend belangrijk, meer nog, een koepelvormig hoofd was het beste wat je kon hebben. Vrouwen verwijderden wimperswenkbrauwen en soms zelf hun voorste haar om hun voorhoofd dus meer tot zijn recht te laten komen. 

Bij de Victorian Age werd er geen aandacht aan wenkbrauwen besteed, of toch alleszins niet door de hoge klasse. Vrouwen die veel aandacht besteedden aan hun uiterlijk werden gezien als prostituees, dus no makeup was de regel voor kuise dames.

De dames van de roaring twenties hadden heel dunne wenkbrauwen die tamelijk recht en lang doorliepen. In de jaren '30 bleven ze dun, maar kwam er een boogje in. Pas vanaf 1940 werden ze dikker en klassieke schoonheden als Grace Kelly en Lauren Bacall gaven het goede voorbeeld. Elizabeth TaylorMarilyn Monroe en Audrey Hepburn toonden de dames van de fifties hoe het moest, namelijk dikker, voller en hoger! Sophia Loren ging in 1960 volledig tegen alle beauty advice in en schoor haar wenkrbauwen af, tekende ze helemaal opnieuw maar wel op een 'naturelle' manier. In 1970 en 1980 was het helemaal oké om mooie, volle brows te hebben, Brooke Shields en Madonna waren hiervan het perfecte voorbeeld.

Louise Brooks
10
Foto © Pinterest
Sophia Loren
10
Foto © Suzy Clark

Maar toen ging het dus volledig mis. Herinner je je de ninties nog? Toen gingen we qua wenkbrauwen precies 70 jaar terug in de tijd. Millimeter dunne streepjes die volgens sommige celebs ook gewoon in random kleuren mochten gestoken worden. Op die moment was het natuurlijk hipper dan hip, maar nu we er op terug kijken kunnen we niet anders dan met afgrijzen 'nee' schudden. De '90s zijn dan misschien terug in fashion, maar op beauty gebied blijven ze beter geschiedenis!

Gwen Stefani
10
Foto © The Make Over

Sinds Cara Delevingne doorbrak in 2011 zijn bushy wenkbrauwen enorm populair geworden. Nu kijken we met plezier terug naar Brooke Shield's of Elizabeth Taylor's wenkbrauwen voor inspiratie. Het is gewoon te hopen dat die vieze, dunne potloodstreepjes geen comeback maken...

Engeland, en voornamelijk Liverpool, heeft al langer een fixatie met perfect brows. Daar zijn ze werkelijk uitgeroepen tot een kunstvorm en zie je geen enkele zelfrespecterende dame op straat lopen zonder overdadige wenkbrauwen. De Scouse Brows, ja ze hebben zelf hun eigen naam, zijn geneigd er misschien wat over the top en een tikkeltje vreemd uit te zien.

Als je wil vermijden om er als een geverfde clown uit te zien geef ik je graag wat tips & tricks mee. Eyebrows on fleek, hell yes!

Shape, shape, shape

eyebrow threading
10
Foto © Eden Test Site

Allerbelangrijkste is natuurlijk de perfecte vorm. Je wenkbrauwen laten shapen is essentieel, de rest komt later. Er zijn dan ook verschillende opties om the perfect shape te krijgen.

  • Threading: Dit is de beste manier om je eyebrows te laten doen, eerlijk waar. Het is veel zachter aangezien de draadjes niet in direct contact komen met je huid, zoals bij wax. Bij deze methode is het ook ontzettend makkelijk om heel gedetailleerd vorm te kunnen geven.
  • Waxen: Dit kan je best in een professioneel beauty salon laten doen. Zij kunnen de perfecte vorm creëren waar jij later, thuis, op verder kan bouwen. Als je het toch aandurft kan je zelf aan de slag met wax, zoals de Veet precisiewax & verzorging
  • Epileren met een pincet: Misschien niet aangeraden om je hele brow met een pincet te lijf te gaan, maar wel ideaal om je wenkbrauwen in shape te houden na het waxen of threaden. 

Het is echt not done om je wenkbrauwen te scheren. Sophia Loren gaf echt niet het goede voorbeeld. Je krijgt er enkel en alleen dikke stoppels van die absoluut niet oké zijn. Ontharen is de enige goeie manier!

Eyebrow waxing
10
Foto © Huffington Post

Color me beautiful

wenkbrauw_en_wimperpenseel_belmodo
10
Foto © Ici Paris XL

Nu alles de juiste vorm geeft kan je alles tot in perfectie afwerken. Hoe begin je er nu precies aan? 

Als eerste neem je een wenkbrauwkammetje. Hiermee kam je je haartjes zodat ze op de juiste plaats zitten. Gewoon de natuurlijke lijn van je brows volgen en je zit goed.

Daarna neem je een wenkbrauwpotlood. Hiermee ga je héél lichtjes je wenkbrauwen inkleuren. Ben je blond? Neem dan een kleur die op het donkerste gedeelte van je haar gebaseerd is, op die manier krijgen ze meer diepte en definitie. Voor brunettes wordt het aangeraden om 1 tint lichter dan je natuurlijke haarkleur te gaan, zo heb je een zachter resultaat dat bij je gezicht past. Voor de red heads onder ons is de beste optie om voor een heel lichtbruin te gaan.

Wenkbrauwpotloden zijn de beste manier om alles mooi in te vullen, maar als je eerder een subtiel resultaat wil is poeder the way to go. Zorg hier voor een passend borsteltje zodat je alles mooi kan afwerken.

Bij beide is het wel van belang dat je alles goed blend. Niemand wil grote, grove strepen op z'n gezicht hebben staan dus zorg dat alles mooi en subtiel uitgevaagd is.

browcollection_browsatin_0
10
Foto © Maybelline
wenkbrauwkit_clarins_belmodo
10
Foto © Ici Paris XL

Wil je liever gewoon 1 simpel product dat alles in 1 keer doet? Dan is wenkbrauwmascara zeker iets voor jou! Wanneer je deze aanbrengt, doe dat dan tegen de haarrichting in, zo bedek je alle haartjes. Daarna gewoon terug in vorm borstelen, en tadaa!

Als finishing touch is wenkbrauwgel je beste vriend. Heel lichtjes aanbrengen op je eyebrows en alles blijft mooi zitten!
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo