0

Adventures of a Raw Food Chef

F
News

11
12.01.2015
Geschreven door Julie Van den Kerckhove

Hoe Julie Van den Kerchove Raw Food Chef werd.

Ik moet het toegeven … De 1ste keer dat ik een artikel over raw food las, dacht ik meteen aan Californische hippies en groene detox-drankjes. Ik had nooit kunnen vermoeden dat ik zoveel jaren later samen met mijn partner Simon naar de States zou trekken voor een professionele opleiding tot raw food chef! How the hell did that happen?

“Every experience, no matter how bad is seems, holds within a blessing of some kind. The goal is find it.” – Buddha

Julie Van den Kerchove
11
Foto © Julie Van den Kerchove

Heb je je fysiek ooit al zo moe gevoeld dat het lijkt alsof je 10 ton metaal meedraagt op je rug? Welcome to the wonderful world of Epstein-Barr, a.k.a. klierkoorts.

Blijkt dat ik het virus tijdens mijn kindertijd heb opgelopen maar nooit volledig heb overwonnen. Resultaat: een ellenlange zoektocht naar de oorzaak van mijn chronische vermoeidheid.

Mijn dagelijkse voedingspatroon kreeg een complete make-over: gedaan met brood, koekjes, kaas, pasta, yoghurt, melk, snoep en mijn favoriete guilty pleasureIce cream! Ik schrapte alle gluten, gepasteuriseerde melkproducten en geraffineerde suikers uit mijn voeding, en voelde meteen het resultaat. Een helderder hoofd, meer energie en een plattere buik.

Raw Food
11
Foto © Julie Van den Kerchove

Toen ik tijdens het surfen op internet per toeval weer in aanraking kwam met raw food besloot ik toch eens te experimenteren met enkele eenvoudige gerechten: sapjes, smoothies, salades en snelle desserts. De resultaten waren verbluffend! Ik verloor enkele kilo’s, mijn energieniveau ging omhoog, ik sliep beter, mijn huid kreeg een mooie gloed, en ik voelde me gewoon beter in mijn vel.

Het duurde niet lang voor ik op zoek ging naar opleidingen tot raw food chef en terechtkwam op de website van het Living Light Culinary Institute in Californië. Enkele dagen later vroeg ik aan mijn partner Simon of hij zo’n opleiding zou zien zitten en tot mijn verbazing was hij meteen enthousiast!

Raw Food
11
Foto © Julie Van den Kerchove

Toen is ook het idee ontstaan om onze foodie ervaringen te delen via een blog, et voilà: Julie’s Lifestyle was geboren.

Er ging in Amerika een nieuwe wereld voor mij open. Eindelijk kon ik weer genieten van mijn favoriete comfort foods en desserts zonder schuldgevoel, energiedip of extra kilo’s! Pasta, pizza, chocolade, roomijs, brood … Je zou ervan versteld staan wat je allemaal kan creëren met groenten, fruit, noten en zaden.

Raw Food
11
Foto © Julie Van den Kerchove
Raw Food
11
Foto © Julie Van den Kerchove

Teruggekomen in België (van een zonnige 20°C naar -10°C vrieskou, slik) begonnen we meteen met raw food workshops om onze passie voor gezond en lekker eten te delen. Het was tijdens een van die workshops dat we Bart Roman ontmoetten, die later onze mede-vennoot zou worden in het pure food pop-up restaurant ‘Essence Cuisine’.

Banaan-haver ontbijtkoekjes
11
Foto © www.julieslifestyle.com
Raw Food
11
Foto © Julie Van den Kerchove
Raw food workshops
11
Foto © Julie Van den Kerchove

Essence was een fantastische ervaring, maar jammer genoeg liep de samenwerking na het pop-up verhaal ten einde. Maar stil zitten staat niet in ons woordenboek!

Simon en ik besloten tijdens de zomer van 2014 om een 1ste Belgische raw vegan productlijn op de markt te brengen onder de naam ‘ALL GOOD’. 

Raw food gerechten als salades en pasta’s zijn meestal snel klaar, maar tussendoortjes als energierepen, granola en tortillachips zitten vaak 24u of langer in de droogoven.

In comes the ALL GOOD Snack Box!

ALL GOOD Snack Box
11
Foto © Julie Van den Kerchove
Raw Food
11
Foto © Julie Van den Kerchove

Onze ALL GOOD Snack Box zal je helpen om tijd te besparen, meer energie te krijgen en elke dag te kunnen genieten van lekkere én gezonde tussendoortjes.

Later meer daarover … Now go and make yourself a green smoothie!

Oh and don’t forget to follow me on Instagram! @rawfoodchefjulie en @allgoodcuisine
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten