0

Adidas Originals introduceert Supershell

F
News

3

Het sportwear label Adidas werkt vaak samen met famous people: designer Stella McCartney, zangeres Rita Ora en nu opnieuw met zanger Pharell Williams.

Na het wereldwijde succes van Supercolor, is Pharell Williams terug deze FW15 met een nieuwe sneakercollectie voor Adidas Originals. Hij heeft voor het ontwikkelen van deze collectie 4 designer vrienden uitgenodigd om de iconische shelltoe van de Superstar te herontwerpen, volledig in hun eigen, vaak herkenbare stijl. 

Zo heeft de New Yorkse kunstenaar Todd James zich laten leiden door cartoons en graffiti om de shelltoe om te toveren tot een kunstwerk. Hij ontwerpt de toe met veel kleur en interessante, abstracte vormen. 

Adidas Originals Supershell
3
Foto © Adidas

Het werk van de Japanse kunstenaar Mr. is voor velen bekend in de wereld van de anime, typische Japanse tekenfilm. De speelse, onschuldige en kleurrijke figuren vormen de basis van zijn persoonlijk ontworpen toe.

De Brits-Irakese Zaha Hadid, is een befaamde architecte en creëerde the toe, rekening houdend met de verschillende dimensies van de schoen. Door te werken met reliëf en zo schaduwen te creëeren, maakte zij haar unieke sneaker voor de nieuwe Supershell collectie. 

Adidas Originals Supershell
3
Foto © Adidas

Amerikaanse photographer-director Cass Bird, uit zichzelf in een ongecensureerde vorm van kunst. Op die manier deelt zij haar visie over schoonheid en de wereld. Haar persoonlijke ontwerpen voor de Supershell toe zijn dan ook een representatie van haar gerealiseerde werk.

De basiskleur van de sneaker is zwart of wit. Het vormt op die manier een canvas voor de artiesten en zorgt ervoor dat de kleurrijke, unieke creaties het beste tot uiting komen. 

Sinds deze week zijn deze unieke sneakers te koop op de Adidas website, in de Adidas winkel in Antwerpen en in de geselecteerde fashionzaken in België voor € 120,-

11.08.2015
Geschreven door Paulien SchellemansWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten