4

Addictions

F
News

06.08.2016
Geschreven door Dieter De Cock

Dit zijn de dingetjes waar ik stiekem niet genoeg van krijg. De kleine verslavingen die het leven net dat tikkeltje mooier maken.

Om op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt in mannenmode-land heb ik een paar sites die ik dagelijks bekijk als ik ‘s ochtends op kantoor kom. Mijn favorite is Fucking Young, waar ik zelf het geluk heb gehad om steeds gefeatured te worden met mijn collecties toen ik head designer was bij Cold Method.

Als designer zijnde ben je vaak op zoek naar nieuwe ideeën en dingen die je inspireren. Veel inspiratie haal ik van het internet, vooral in de vorm van streetstyles. Blogs, Instagram, Snapchat….Ik houd het allemaal nauwlettend in het oog.

Inspiratie haal ik ook uit boeken. Ik heb dan ook een beetje een boekverslaving. Ik kan heel moeilijk een boekenzaak voorbijgaan zonder er even binnen te gaan. Meestal hang ik rond bij de kunst- en fotografieboeken, maar ik vind het ook interessant om naslagwerken te kopen van grote designers.

Addictions
4
Foto © Dieter De Cock

Boeken vind je overal bij ons in huis: van de woonkamer waar de boekenkasten staan, tot de eetkamer waar ze opgestapeld liggen.

Mijn allerlaatste aanwinst is MR. van Ferry van der Nat. Ferry is een Nederlandse fotograaf die al jaren zijn mannelijke “muzes” op Polaroid zet. Zijn muzes zijn vaak modellen, dansers, of jongens die hij gewoon op straat cast. Zijn eerste boek MR. is een heel mooi boek geworden met meer dan 250 fotos. Het is prachtig vormgegeven in samenwerking met Mendo.

Een tweede soort verslaving die gegroeid is sinds ik hier woon, is die aan witte porseleinen/stenen beeldjes. Het is ooit begonnen met een paar witte stenen vogels en verder uitgegroeid tot een hele minicollectie met vazen, huisjes,… De mooiste zijn van het Nederlandse merk Lammers&Lammers, die wit porselein combineren met traditioneel Delfts blauwe versieringen in een modern jasje. 

Addictions
4
Foto © Dieter De Cock
Addictions
4
Foto © Dieter De Cock

Een ander dingetje waar ik van blijf verzamelen zijn de art toys van COARSE, die in gelimiteerde oplage worden gemaakt. Coarse is opgestart door twee Duitse jongens die hun creativiteit kwijt wilden in een nieuw project. Het bedrijf is in Hong Kong gevestigd en alles wordt er met lokale mensen afgewerkt.

Het proces start met een sketch die dan wordt omgezet in een prototype, waar ze dan een miniproductie mee draaien. De beeldjes worden geleverd in een speciaal gemaakte doos die steeds anders is. Ik had ooit de kans om één van de oprichters te ontmoeten toen ik in Hong Kong was voor het werk, en het was fijn om zijn verhaal te mogen horen. Ik heb nu al 5 limited editions... en de 6de is net besteld!

Het laatste waar ik een zwak voor heb, zijn bloemen. Elke week staan er bloemen in huis. Gelukkig deel ik deze passie met m'n partner Ernst, dus we worden er samen gelukkig van. Waar ik ook ben, Amsterdam, NY, Hong Kong, India, Sri Lanka... Als ik mooie bloemen zie, dan moet ik ze fotograferen! Je zal dan op m'n Instagram-account heel veel bloemen zien. 

Toen ik nog single was, kocht ik enkel witte bloemen. Gelukkig heeft Ernst daar verandering in gebracht!
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo