0

Actiemodus!

F
Looks

5
16.10.2012
Geschreven door Flanders Fashion Institute

Ten tijde van mijn vorige post was ik vooral to do/go-lijstjes aan het opmaken, intussen ben ik overgeschakeld naar actiemodus.

modemarathon begon vorige week vrijdag met een bezoek aan het MODO parcours in Brussel. Indrukwekkend hoe de hele Dansaertwijk mee op de kar sprong en hordes modevolk wist te lokken!

Leuke verrassing bij MAPP. in de Léon Lepagestraat: Arma Cutis, een vrouwenlabel met focus op textiel en metaal. Fijne juwelen en interessante silhouetten om in de gaten te houden! 

1 van mijn hotspots in de Dansaertwijk is Pimpinelle, een kookmateriaalwinkel annex workshopatelier annex lunchcafé. Mijn hart gaat standaard sneller slaan van emaille (het materiaal, niet de digitale brief) en Pimpinelle heeft daarvan een mooie collectie. De stukken van Monsieur Bul die ter plaatse werden tentoongesteld, konden collega Marie en ik ook erg smaken.

Bij vintagezaak Brocéliande in de Rue Chartreux werd ik stapelverliefd op een hangkastje. De springkast/plint (die ons beiden deed denken aan de tijgersprong uit sportlessen in het middelbaar) had ik ook meteen mee naar huis genomen, ware het niet dat ik daar zonder hangkastje en plint al moeilijk kan bewegen.

HuntingAndCollecting
5
Foto © Flanders Fashion Institute
Pimpinelle_Emaille
5
Foto © Flanders Fashion Institute

Zaterdag ging ik een dagje detachen van het modecircus in het MIAT in Gent tijdens een workshop letterzetten en –drukken. Het was heerlijk ontspannen rommelen in de letterbakken op zoek naar mooie lettertypes, maar ik kon het toch niet laten om iets werkgerelateerds te maken.

Springkast
5
Foto © Flanders Fashion Institute
Pimpinelle_Monsieur_Bul
5
Foto © Flanders Fashion Institute

De werkweek ging van start met een vergaderdag over een actie in Hongkong in december dit jaar. We zaten samen met de geselecteerde ontwerpers en deelden een hele reeks insights over de eat-work-consume mentaliteit in HK. Ik kan even geen ‘cute’, ‘NEW NEW NEW’ en ‘Feng Shui’ meer horen, dus hijs ik me morgen met plezier in mijn werkplunje voor de opbouw van de pop-upstore!

Tot snel,
Jasmijn
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten