0

Acne no more: Carpe Clinic

B
Skin care

5

Acne, puistjes en onzuiverheden maken ons het leven zuur, maar zijn gelukkig niet onoverkomelijk. Een beetje hulp van de dermatoloog kan wonderen doen.

 

Huidproblemen

Wie heeft nooit eens last van een vervelende pukkel of een handjevol mee-eters? Tot mijn 24ste waren mee-eters op de neus, een occasioneel hormonaal puistje en stressbreak-outs tijdens de examenperiodes zowat mijn grootste huidproblemen. #Firstworldskinproblems. Maar op mijn 24ste kreeg ik plots echt last van puistjes en acne. Van de ene dag op de andere stonden mijn anders zo gave voorhoofd en wangen er vol van.

Bovendien gingen ze gepaard met pijnlijke, jeukende onderhuidse harde bobbels, onderhuidse ontstekingen die zich veel verder uitstrekten dan enkel de puistjes aan de oppervlakte. De oorzaak, daar had ik het raden naar. Was het de stress van de doorworstelde examen- en herexamenperiode? Het feit dat de pas afgelopen zomer er eentje was met wel erg veel suikerige cocktails? Of lag het aan mijn nieuwe Clarisonic-reinigingsborstel? De eerste maand dat ik hem gebruikte was mijn huid mooier en stralender dan ooit, maar daarna ging het plots pijlsnel bergaf…

Acne No More: Carpe Clinic
5
Foto © Pinterest

Het allerergste was dat ook absoluut niets hielp. Ik heb talloze crèmes, gels en andere middeltjes geprobeerd, het mijn hele skincareroutine omgegooid én heb halve fortuinen uitgegeven. Tevergeefs, helaas. Meer dan elke dag alles te verbergen onder een dikke laag make-up kon ik niet doen, wat de hele zaak er uiteraard niet beter op maakte. Hoe meer ik probeerde, hoe erger het werd.

Carpe Clinic

Als je vriendinnen die je al even niet meer gezien hebben hun afgrijzen niet kunnen verbergen of vlakaf vragen wat er gebeurd is met je huid, dringt een bezoek aan de dermatoloog zich op. Op aanraden van een vriendin en medestagiaire (Shanice <3) kwam ik terecht bij Carpe Clinic in Antwerpen.

Acne No More: Carpe Clinic
5
Foto © Carpe Clinic

Daar voerden ze eerst een huidanalyse uit, en raadden me daarna een serie acnebehandelingen aan (€100 per keer). Je huid wordt daarbij eerst mooi gereinigd, daarna krijg je een chemische peeling die de bovenste huidlaag van dode huidcellen weghaalt, waardoor de huid wordt aangemoedigd zich te herstellen. Prikt een beetje, maar niets om bang voor te zijn. Plus, wie mooi wil zijn, moet lijden, en ik was meer dan bereid om te lijden om mijn oude perzikhuidje terug te krijgen. En als de vlekkeloze, stralende teint van de dokter die mij behandelde een voorproefje was…

Daarna werden de puistjes 1 voor 1 opengesneden met een miniscalpel en zo verwijderd. Klinkt enger dan het is, het voelt gewoon aan als een klein naaldenprikje. Tot slot wordt een verzorgende, herstellende crème aangebracht.

Carpe Professional Care
5
Foto © Carpe Clinic

Ze hadden me gewaarschuwd voor een droge, weerspannige huid en velletjes tot een week na de behandeling, dus ik kreeg al doembeelden van mijn huid die losliet in slangachtige vellen, als 1 groot peel-offmasker. Dat was gelukkig lichtelijk overdreven. 3 dagen na de behandeling kreeg ik inderdaad last van een beetje velletjes, maar een lichte zonnebrand is zowat 10 keer erger.

De korstjes van de minisneetjes genezen mooi en laten geen littekens achter, hoewel je de kliniek vaak wel een beetje bloedend verlaat. Not a pretty sight, maar hey, dat is een full-on puistenkop ook niet echt…

De resultaten van de behandeling waren echter verbluffend. Mijn huid zag er een paar dagen na de behandeling stralend uit. De puistjes waren niet miraculeus verdwenen, maar kwamen al veel minder hardnekkig terug. Na zo’n 3 behandelingen om de 5 weken voelde mijn huid ook al veel minder vettig aan, en na 6 behandelingen (de hele voorgeschreven kuur) was ik min of meer puistjesvrij. Op de occasionele hormonale engerds na.

Ikari Cosmetics

Acne No More: Carpe Clinic
5
Foto © Ikari Cosmetics

Zo’n 3 maanden lang heb ik ook mijn hele huidverzorgingsroutine vervangen door producten van Ikari Cosmetics, dat bij Carpe Clinic wordt gebruikt en verkocht. Een reinigingslotion, een toner, een gelmoisturiser, een gezichtsscrub en een exfoliërend nachtserum. Stuk voor stuk fijne producten, maar na een tijdje vond ik toch dat mijn huid er een beetje trekkerig van werd. Vooral 3 keer scrubben per week was er teveel aan, 1 keer scrubben was meer dan genoeg.

Slechts 1 product kreeg uiteindelijk een permanent plaatsje in mijn beautyrek: het Cure 2 Brightening and Resurfacing Serum. Een soort mini-at-home-peeling met vitamine A, C en fruitzuren. ’s Avonds opsmeren voor het slapengaan en wakker worden met een veel mooiere teint.

Welke verzorgingsproducten ik dan nu wel allemaal gebruik? Dat is stof voor een volgend artikel. Maar de acnebehandelingen van Carpe Clinic waren alvast lifesavers in pokdalige tijden.

09.01.2016
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten