0

Aangenaam met een zachte G!

F
News

9
09.12.2015
Geschreven door Danique Hoofwijk

Waar zal ik eens beginnen… als Bourgondische Limburgse verruilde ik ruim 8 jaar geleden het Zuidelijke heuvellandschap voor het bruisende Amsterdam.

Daar waar mijn passie voor schrijven, maar ook fotograferen (Canon-girl), magazines (Elle Decoration tot Glamour), social en online media (Instagram-addict & Refinery29 lover) zich verder heeft ontwikkeld. 

Belmodo_Danique_Hoofwijk_Guest_Editor_blogpost1_foto3
9
Foto © Danique Hoofwijk
Belmodo_Danique_Hoofwijk_Guest_Editor_blogpost1_foto8
9
Foto © Danique Hoofwijk

Ik heb gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, opleiding Redactie Media en Communicatie succesvol afgerond en gewerkt bij diverse media bedrijven.

Vandaar dat mijn schrijfrugzakje al aardig is gevuld: Girlscene.nl, Nineteen.eu, Thedigitalistas.comGlamour.nl, hoofdredacteur van Fashionscene.nl en sinds maart 2011 ben ik weer teruggegaan naar mijn roots Girlscene.nl, daar waar mijn schrijfcarrière is begonnen.

Belmodo_Danique_Hoofwijk_Guest_Editor_blogpost1_foto4
9
Foto © Danique Hoofwijk
Belmodo_Danique_Hoofwijk_Guest_Editor_blogpost1_foto7
9
Foto © Danique Hoofwijk

Girlscene (onderdeel van EEN MEDIA) is momenteel met ruim 2 miljoen unieke bezoekers de grootste online community van Nederland (en een deel van België). Het is een website voor meiden en jonge vrouwen van gemiddeld 14 t.e.m. 26 jaar, die hen dagelijks op de hoogte houdt van alles omtrent fashion, beauty & lifestyle.

Naast online, zijn we als merk ook offline aanwezig, denk aan de GirlsFair tot een Girlscene agenda en een Girlscene surprise box. Tot slot hebben we onlangs ook een eigen YouTube-kanaal gelanceerd waar elke vrijdag en zondag een nieuwe video op verschijnt. Van lookbookvideo’s waarin we de nieuwste trends uitlichten tot TMI-tag’s en vlogs

Als Zuiderling ben ik vaak in België te vinden! Vooral Antwerpen en Hasselt zijn groot favoriet, maar ook het pittoreske Brugge, Gent en het stadse Brussel.

Terugkomend op Antwerpen, dit is echt mijn favoriete stad als interieurliefhebber. Ik struin dan ook het liefst meerdere keren de Kloosterstraat af, op zoek naar de mooiste items voor thuis. Mijn huis is daarom ook een verzamelplek van nieuw tot oud en van tweedehands tot design. Je kunt het zien als work in progress, iets waar ik graag in mijn vrije tijd mee bezig.

Voor interieurinspiratie volg ik ook genoeg websites en blogs, denk aan Instagramaccounts als: @interiorjunkiecom, @dehuismuts, @scotch_collectables, @appartmenttherapy en @interior_styling tot tijdschriften als Elle Decoration en More Than Classic.

Belmodo_Danique_Hoofwijk_Guest_Editor_blogpost1_foto1
9
Foto © Danique Hoofwijk
Belmodo_Danique_Hoofwijk_Guest_Editor_blogpost1_foto9_throwback_Belmodo_Gent
9
Foto © Danique Hoofwijk
Belmodo_Danique_Hoofwijk_Guest_Editor_blogpost1_foto2
9
Foto © Danique Hoofwijk
Belmodo_Danique_Hoofwijk_Guest_Editor_blogpost1_foto5
9
Foto © Danique Hoofwijk

Toen Belmodo mij vroeg of ik misschien Guest Editor wilde worden, hoefde ik geen 2 keer na te denken. Natuurlijk wilde ik dat doen! De komende 2 weken ben ik daarom Belmodo’s Guest Editor en is het aan mij de uitdaging jullie elke keer weer op de hoogte te brengen van wat er in mijn wereld afspeelt. Ik heb er zin in, tot blogs!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten