0

Aan de slag!

F
News

8
15.03.2015
Geschreven door Lore Van Keer

Inspiratie komt binnengesijpeld op elk moment van de dag. Wanneer ik ’s ochtends de krant lees of een magazine doorblader bij mijn ontbijt.

Inspiratie komt binnengesijpeld op elk moment van de dag. Wanneer ik ’s ochtends de krant lees of een magazine doorblader bij mijn ontbijt. Wanneer ik met de auto rijd, ligt ook steeds een schetsboekje in de buurt. In m’n atelier, wanneer ik bezig ben met het ontwerpen van een ander juweel.

Het gebeurt zelfs dat ik ‘s nachts opsta omdat ik een ingeving wil uitschrijven of uittekenen. Als ik er even tussenuit knijp, zijn er ook altijd elementen of momenten die me ontzettend inspireren. Van een skitrip over een citytrip tot een rondreis in Zweden vorig jaar. Er komt zoveel op m’n pad dat me inspireert en me kansen geeft.

Aan de slag!
8
Foto © Lore Van Keer
Aan de slag!
8
Foto © Lore Van Keer

Een juweel moet er mooi uitzien maar moet zeker en vast ook ergonomisch zijn. Een perfect gevoel bij het dragen van een creatie is - behalve de exclusiviteit - een prioriteit voor me!

Alle juwelen worden met de hand gemaakt, in mijn eigen atelier. De opbouw van een juweel vloeit altijd voort vanuit een plaat of een draad zilver of goud, tenzij totaal andere technieken worden toegepast, zoals bvb. bij 3D-printing, een toepassing die noodzakelijk was bij de nieuwe collectie STEREOTYPE.

Aan de slag!
8
Foto © Lore Van Keer
Aan de slag!
8
Foto © Lore Van Keer

Hier zie je enkele foto’s van wanneer ik aan het werk ben! Van het rondzetten van een ring naar de juiste maat. Het solderen. Tot het mooi fijn schuren en polijsten aan de polijstmachine. Tot afgewerkte ring.

Interessant weetje: tijdens het ‘maakproces’ ziet een juweel er allesbehalve mooi uit. Door het verwarmen van het metaal enhet solderen krijgt het juweel verschillende kleuren. Van grijs naar zelfs blauw- en groentinten. Het polijsten en de verder afwerking zorgen pas voor een mooie glans.

Aan de slag!
8
Foto © Lore Van Keer
Aan de slag!
8
Foto © Lore Van Keer

En in de laatste fase komt dit juweel natuurlijk in m’n winkel terecht. Een juweel is voor mij meer dan een accessoire. Een juweel is deel van je eigenheid, van je persoonlijkheid. Daarom maak ik graag tijd voor iedereen die hier een kijkje komt nemen. Ik sta erop dat ik klanten persoonlijk kan helpen.

Spring gerust eens binnen in m’n winkel in Wolvertem! Info en openingstijden vind je hier!

Aan de slag!
8
Foto © Lore Van KeerWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten