A little bit more about Issey Miyake

F
News

4

Gisteren, donderdag 10 september 2015, was de opening van de Issey Miyake flagshipstore in Antwerpen.

Gisteren, donderdag 10 september 2015, was de opening van de Issey Miyake flagshipstore in Antwerpen. De eigenaar van de shop Gustav Bruynseraede kocht al sinds 1992 kleding van het merk voor zijn voormalige multibrand store. Door de goede band die hij had met de Japaners, besloten ze samen een shop te openen in onze geliefde modestad.

Issey Miyake Antwerpen
4
Foto © ISSEY Europe

Voor het Issey Miyake team ligt de focus meer op het ontwerpen dan op verkopen. Daarom kan je de goodies van dit label niet spotten in een online shop. Toen ik gisterenmiddag met Masakatsu Nagatani, de president van Issey Miyake Japan, en Tempe Brickhill, de algemeen directeur van Issey Miyake Europa, samenzat, vertelden ze mij dat het voor hun belangrijk is dat de klant de kleding ziet, kan voelen en passen. Via een online shop heb je enkel een foto en zo zie je de details niet voldoende.

Issey Miyake Antwerpen
4
Foto © ISSEY Europe

Ze willen de kleding voor zichzelf laten spreken daarom is het interieur van de shop ook heel belangrijk. Ze hebben de winkel zo clean en basic mogelijk gehouden zodat alle ogen op de garments gericht zijn. Het toffe aan het merk is dat ze elke winkel anders inrichten. Ze laten het gebouw en de omgeving spreken en gebruiken dit als vertrekpunt om de store in te richten.

Issey Miyake heeft veel verschillende lijnen en daarom heeft elke lijn een eigen designteam. Aan ideeën geen gebrek! Het fashion label werkt ook vaak samen met creative people zoals kunstenaars, architecten, fotografen en graphic designers. Hierdoor ziet elke collectie er weer helemaal anders uit dan de voorgaande en worden we elk seizoen verrast door frisse ontwerpen.

Hun pleats please collectie is my personal favorite! Deze lijn neemt volledig afstand van het typische modeplaatje waarbij je seizoen na seizoen een nieuwe collectie moet uitbrengen. Je vindt dus geregeld nieuwe stukken in de shops. Zo doorbreken ze het cliché dat je elk seizoen opnieuw een volledig nieuwe garderobe moet aanschaffen. Timeless clothes that never go out of style.

Een item to have is de Guston bag. Een tas die uit 1 vel leder is gemaakt en die switcht van kleur wanneer je je tas binnenstebuiten draait. Is it to early for a Christmas wishlist?

Issey Miyake Antwerpen
4
Foto © ISSEY Europe

De nieuwe Issey Miyake shop kan je vinden op de Eiermarkt 13-17 in Antwerpen. Let's take a look!

Geschreven door Delphine CasierBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


DIY Beauty + Clinique Beauty SurpriseShop now
Wedstrijden
AgendaWin een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer

Guest editor

Annabel Pesant

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen
Agenda

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo