0

A different Vision on Fashion Photography

F
News

5

Mode, fotografie en architectuur, de 3 worden tot en met zondag 12 februari 2017 verenigd in een subliem geheel in de Kunsthal van Rotterdam. Spring dus maar snel op de Thalys.

We zitten op de Thalys, een oudere, doorwinterde journaliste uit Parijs, een sympathieke redactrice van La Libre en ik. Terwijl het landschap voorbij raast, kijken we rijkhalzend uit naar de bestemming: Rotterdam en vooral de Kunsthal, waar we worden verwacht voor de opening van de Peter Lindbergh tentoonstelling: ‘A Different Vision on Fashion Photography’. Peter Lindbergh, the photgrapher of truth, is zonder twijfel een van de meest invloedrijke modefotografen van onze tijd en zoals de Parisienne die hem al eens mocht interviewen er met een warme glimlach aan toevoegt, een van de sympathiekste en joviaalste persoonlijkheden in de business, ‘zeldzaam’ voegt ze er nog met opgetrokken wenkbrauwen aan toe ...

A different Vision on Fashion Photography
5
Foto © Peter Lindbergh (Courtesy of Peter Lindbergh, Paris / Gagosian Gallery)

In het auditorium wachten we op de Peter Lindbergh. Het mag eventjes duren want de architectuur van de Kunsthal is ook het bewonderen waard. Een kunstwerk van de sterarchitect Rem Koolhaas, die zoals gewoonlijk experimenteerde met constructie en verschillende materialen, een mix van beton, hout en plexiplastiek.

Dan arriveert de Peter Lindbergh family, Lara Stone, Tatjana Patitz, Nadja Auermann, Karen Alexander, Milla Jovovich, ... supermodellen, jong en oud, die maar al te graag blijven poseren voor deze man. Want zoals ze getuigen is het een ervaring als geen ander. Zijn shoots gaan niet gepaard met een container aan make-up, hij gaat steeds op zoek naar de natuurlijke schoonheid van het model. Wanneer je naar zijn zwart-wit fotografie kijkt, lijkt het steeds of je de persoonlijkheid van de man of vrouw op de foto ontdekt.

"This should be the responsibility of the photographers today: to free women and finally everyone from the terror of youth and perfection." - Peter Lindbergh
A different Vision on Fashion Photography
5
Foto © Stefan Rappo

De tentoonstelling omvat meer dan 220 fotos uit Peter Lindbergh’s gevarieerde oeuvre van 1978 tot vandaag. Van supermodellen als Kate Moss, couturiers als Saint Laurent en filmsterren als Angelina Jolie, ze kijken je allemaal aan zoals je hen nog niet vaak zag. De expo is opgedeeld per thema: foto’s voor Vogue en andere magazine’s die aan de basis van de huidige koers van de mode liggen, foto’s van couturiers en hun modellen tot bijna bewegende foto’s van dansers. Prachtig om die beelden eens larger than life te zien. Je kan het absoluut niet vergelijken met een foto op je scherm of uit een magazine ... Het is maar een uurtje treinen naar Rotterdam, waar je zoveel kan ontdekken. 

A different Vision on Fashion Photography
5
Foto © Peter Lindbergh (Courtesy of Peter Lindbergh, Paris / Gagosian Gallery)
A different Vision on Fashion Photography
5
Foto © Peter Lindbergh (Courtesy of Peter Lindbergh, Paris / Gagosian Gallery)
20.09.2016
Geschreven door Isabelle LeempoelsWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten