0

A day in the model life

B
Make-up

8
05.02.2015
Geschreven door Paulien Riemis

Een kijkje achter de schermen van de beautyshoot voor Feeling Magazine

Hoewel ik mijn full time modellenleven al een paar jaar geleden heb ingeruild voor het minstens even FABULOUS studentenleven (ehh...), doe ik enkele keren per maand nog een aantal leuke jobs.

In december stond mijn gezicht bijvoorbeeld paginagroot in Feeling Magazine, en ik geef jullie graag een kijkje achter de schermen van deze beautyshoot!

A day in the model life
8
Foto © Paulien Riemis

Breaking: beautyshoots zijn heel anders dan modeshoots. Terwijl bij modeshoots de focus ligt op de kleren er goed uit te laten zien en een dynamisch verhaal weer te geven, draaien beautyshoots rond een sterke expressie en het in de plooi houden van je gezicht.

Dit kan heel vermoeiend zijn: na enkele minuten beginnen je gezichtsspieren te verkrampen, start je te zweten van de warme spotlights en vergeet je even dat je eyeliner op had (veeg ... ). Niet simpel!

A day in the model life
8
Foto © Paulien Riemis

Het duurt gemiddeld anderhalf à 2 uur om een volledige look te creëren voor een beautyshoot. Mijn weerbarstig haar krullen alleen al duurt 3 kwartier. Omdat net alle make-up van zo dichtbij gefotografeerd wordt, moeten de details perfect zijn!

Na de 1ste look wordt je gezicht weer volledig gestript: alle make-up wordt er weer afgehaald zodat de visagist(e) opnieuw op een leeg canvas kan beginnen. 3 à 4 beautylooks op een dag shooten is een kleine aanslag op je huid. Hydrateren is key, en ook een krachtig maskertje 's avonds kan helpen!

A day in the model life
8
Foto © Paulien Riemis

Na elke foto worden meteen al de favorietjes van de fotograaf en editor in kwestie gekozen. Ik probeer altijd stiekem mee te kijken, maar geen getreuzel voor de modellen: ik word meteen weer in de make-up stoel verwacht. Klaar voor het 2de innerlijk dutje van anderhalf uur ...

A day in the model life
8
Foto © Paulien Riemis

Een snelle iPhone-selfie tussendoor én een preview van de voorlopig geselecteerde foto's! Zoals je ziet was het thema van de dag GLAMOUR! Het Decembernummer draait uiteraard volledig rond de feestdagen, en daar hoort een stevige dosis glitter en rode lipstick bij. Benieuwd naar welke foto het uiteindelijk geworden is?

A day in the model life
8
Foto © Paulien Riemis

Een kleine "coupe ontploft" en een stel Kerst-nagels als souvenir voor op de trein. De volgende keer wanneer je een meisje in het station ziet staan met een vogelnest op haar hoofd en een dikke laag plamuur op haar gezicht: don't judge.

A day in the model life
8
Foto © Luc Praet
A day in the model life
8
Foto © Luc Praet

Fotograaf: Luc Praet
Make-up/hair: Rudi Cremers
Styling: Ellen Monstrey
Model: Paulien @ Dominique Models
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten