0

A day in the blogger life

F
News

4
26.01.2015
Geschreven door Paulien Riemis

Een dag in het leven van blogster Paulien Riemis ziet er zo uit.

09:00 - snooze

09:20 - 2de snooze

09:30 - 3de snooze

09:45 - 4de snooze

09:50 - 5de snooze

A day in the blogger life
4
Foto © Paulien Riemis

10:00 - Op een dag waarop ik niet naar de les moet, niet op een fotoshoot verwacht word of geen ochtendafspraken heb (spoiler: ik maak geen ochtendafspraken), kruip ik gewoonlijk tegen 10.00 uit mijn bedstee.

Ik ben jammer genoeg geen ochtendmens, dus ik snooze gemiddeld zo'n 5 keer voor ik eindelijk mijn verkreukelde zelf naar de badkamer gesleept krijg. Mijn ochtendhumeur ben ik gelukkig na de puberteit kwijtgeraakt.

10:30 - Mijn ontbijt en e-mails gaan hand in hand. Ik ben heel slecht in een momentje voor mezelf vrijmaken 's ochtends omdat ik de 1ste minuut van de dag al obsessief mijn mailbox en social media kanalen zit te checken. Om een overvolle inbox tegen te gaan, probeer ik steeds 's ochtends zo veel mogelijk mails weg te werken en om tijd te besparen, neem ik meteen ook het ontbijt op mijn eentje.

Zei ik al dat mijn vriend al helemaal geen ochtendmens is? (Hij is DJ dus het is hem vergeven) Mijn favoriete ontbijt is trouwens een kommetje havermoutpap met wat rozijnen en cashewnoten.

Omdat ik geen microgolfoven heb en gruwel van afwaswater, wordt dit helaas iets te vaak vervangen door een (ook heerlijke!) kom Alpro Soya bosbessen yoghurt met bio-speltmuesli van Albert Heijn. Je begrijpt dat ik halsreikend uitkijk naar model Amélie Lens' instant havermoutlijn die heel binnenkort uitkomt!

13:00 - Holla! Lunch! Ja, ik weet dat ik net ontbeten heb, maar aan lunchmeetings doe ik namelijk wél. Het liefst met collega-bloggers, om tips, ervaringen en tarieven met elkaar te delen. Deze meetings durven al eens uitlopen omdat hier vaak een outfitshoot aan vasthangt.

In tegenstelling tot veel grote bloggers heb ik geen geplande “shootingdagen” waarop ik meteen 4 looks achter elkaar schiet, maar probeer ik net mijn outfitshoots heel spontaan in te plannen. Zo krijgen mijn lezers altijd te zien wat ik ook effectief dagdagelijks draag. Een coffee date of een snelle lunchpauze is altijd het ideale excuus om achteraf mijn camera in iemands handen te duwen, “want het gaat maar 5 minuutjes duren!”

15:00 - Off to the gym! Omdat ik geen ochtendmens ben en helaas ook te lui ben om mijzelf 's avonds in het zweet te werken, ga ik meestal fitnessen op de meest random momenten van de dag. Het grote voordeel: lekker rustig!

Toen ik nog full-time als model werkte, trainde ik met een personal trainer (fantastisch!) en later ook bij collega-model Sarah die met Bodypulse een revolutionair fitness-salon heeft waar je je aan slechts 20 minuten per beurt aan een stevige workout kan verwachten.

Momenteel ga ik naar de bekende Basic Fit filialen omdat de prijs erg laag ligt, ik ondertussen alle oefeningen goed onder de knie heb en ik graag spontaan (als in: niet op afspraak) een snelle date heb met de loopband. Het nadeel is natuurlijk dat je jezelf extra moet motiveren! Later meer over mijn fitnessgewoonten.

16:00 - Eén van mijn favoriete onderdelen van bloggen is na het shooten de foto's uitkiezen en bewerken. Tijdens het selectieproces ga ik gewoonlijk van ongeveer 90 naar 6 of 7 foto's die uiteindelijk op Polienne verschijnen. Mijn foto's bewerk ik met Lightroom, een programma dat heel gebruiksvriendelijk is en extreem veel kleuraanpassingen toelaat.

Ik geef toe: omdat ik het bewerken zò leuk vind, doe ik vaak die van andere bloggers ook ineens ... Na het bewerken is het tijd om de post zelf te schrijven, wat meestal resulteert in slechts een 1ste draft. Omdat ik waardevolle content wil creëren, laat ik de post vaak nog even inzinken alvorens hem te schedulen voor de volgende dag.

Toch probeer ik ook niet teveel te stileren: ik merk dat mijn lezers het leuk vinden om mijn dagdagelijkse bekommernissen te lezen - dus ook als ik totaal niet geïnspireerd ben of eigenlijk geen zin heb om uitgebreide teksten neer te pennen. Ik schrijf tenslotte niet voor een high-end magazine, en deze ups en downs maken mijn blog net menselijk en herkenbaar!

A day in the blogger life
4
Foto © Paulien Riemis

18:00 - Tegen de avond doe ik gewoonlijk boodschappen, ga ik snel met de stofzuiger door het appartement en probeer ik nog snel het postkantoor binnen te glippen om wat pakjes op te halen. Boring!

A day in the blogger life
4
Foto © Paulien Riemis

20:00 - Oeps, wij eten meestal nogal laat! Ik ben gezegend met een topkok in huis (volg mij zeker op Snapchat (@pielaunio) om zijn gerechtjes te zien passeren!); alleen heeft hij de neiging om op zijn dooie gemakje te werken.

Met mijn 2 linkerhanden kan ik beter wegblijven van het groenten snijden, maar ik probeer toch alvast de tafel te dekken, de wijn in te schenken en al wat aperitiefhapjes naar binnen te spelen. Nom.

21:00 - Na een heerlijke maaltijd en een afschuwelijke afwas is het tijd om wat te zetelhangen! Met uiteraard mijn laptop. Want mijn draft moet nog eens nagelezen worden, de titel misschien toch wat bijgeschaafd en ik wil uiteraard mijn favoriete blogs nog snel bekijken.

De laatste uurtjes van de dag probeer ik toch offline te gaan, om mijn vriend niet het gevoel te geven dat hij mij beter even kan whatsappen voor een gezellige conversatie.

01:30 - Meestal kan ik het écht niet weerstaan om toch nog even de herhalingen van A Place In The Sun en MasterChef Australia te kijken, waardoor ik alweer veel te laat mijn nest in duik. Don't judge me, ik weet dat jullie ook kijken!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten