0

A chair, anyone?

F
News

5
24.09.2014
Geschreven door Jonathan Wanten – Suitcase

Een avondje vrienden uitnodigen? Aan het gebrek aan stoelen zal het bij mij nooit liggen.

Ik weet niet waar het begonnen is en ik wil het ook geen fetisj of verslaving noemen, maar ik vraag me soms toch af hoeveel stoelen een mens kan verzamelen. 

Het is allemaal enkele jaren geleden begonnen toen ik van de Bomma een set Saarinen Tulip chairs erfde. Blijkbaar was ik er als kind al verzot op. 6 stuks, ideaal voor ons nieuw appartement waar we net waren ingetrokken.

A chair, anyone?
5
Foto © Joop Suitcase
A chair, anyone?
5
Foto © Joop Suitcase

Enkele jaren later zijn we verhuisd naar een grotere stek wat meteen de vraag deed rijzen of we niet meer stoelen nodig hadden. Je zou ervan verbaasd zijn hoeveel gesprekken je kan hebben over stoelen! We hebben dan toch beslist om 8 nieuwe stoelen te kopen: 4 witte en 4 zwarte Eames'. De Tulips gingen op zolder. Het leek ons de perfecte oplossing …

Tot mijn moeder niet veel later 2 vintage bureaustoelen kwam langsbrengen. Ze kon er niks meer mee doen en vroeg of ik ze niet kon gebruiken. Why not? Ze stonden perfect aan het bureau. 

Het is pas erna echt uit de hand beginnen lopen. Je woning inrichten vergt namelijk redelijk wat research op het wereldwijde web. Iedereen die al eens uren kwijt is gespeeld op Pinterest, weet dat al deze online bezoeken geen goed hebben gedaan aan mijn verzameling. ‘Kijk schat, 2 leuke vintage cocktail seats, voor op de slaapkamer!’ en ‘wat vind je van die antieke dressing chair?’. Blijkbaar was dit ook meteen de trigger voor vrienden en familie om elke beschikbare stoel met mij te delen. 

A chair, anyone?
5
Foto © Joop Suitcase
A chair, anyone?
5
Foto © Joop Suitcase

Vandaag de dag staat de teller op maar liefst 34 exemplaren, waaronder 9 Pijl stoelen, een vitra taboeret en een setje oude houten kinderstoeltjes. Ik moet eerder zeggen ‘stond’, want ondertussen ben ik ook de trotste eigenaar van 2 vintage Deense lounge seats.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten