0

6 plekken om oudejaarsavond te vieren

F
News

7

De overgang van oud naar nieuw laat je niet ongemerkt voorbijgaan. Of je nu liever en petit comité viert of het groots ziet, het nieuwe jaar moet gevierd worden!

Ben je je het traditionele feestje met vrienden een beetje beu en wil je graag iets nieuws proberen? Wij selecteerden de 6 leukste plekken om New Year's Eve te vieren in België.

Oostende

In Ostend city zijn er tal van festiviteiten op oudejaarsavond. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van een copieus nieuwjaarsdiner in het Casino Kursaal Oostende. In-house restaurant Fortuna verzorgt een overvloedig zevengangenmenu en intussen kan je de hele tijd genieten van livemuziek.

Wie na het feestmaal nog een stapje wil zetten kan terecht op de verschillende New Year’s Eve-feestjes in de hele stad. Een aanrader is New Year’s Eve Deluxe ’16. Eén ticket verschaft je meteen toegang tot 3 verschillende zalen in het Kursaal (The Hit Room, The Ambi Room & The Lounge), met elk hun eigen muziek en sfeer. Top-dj’s als Regi en Sven Ornelis, een lichtspektakel om u tegen te zeggen, 150 kilo confetti en stylish party people in avondkledij zorgen ervoor dat het een oudejaarsavond wordt om nooit meer te vergeten. Ook in de Wellington Hippodroom staat er met New Years Eve een stevig feestje gepland met kleppers als DJ DiMaro.

5 plekken om Oudejaarsavond te vieren
7
Foto © Imke Pauwels
5 plekken om Oudejaarsavond te vieren
7
Foto © Rensken Lijnman

Uiteraard wordt er om 00:00 vuurwerk afgestoken. Vanop de zeedijk kan je samen met duizenden anderen de traditionele overgang van oud naar nieuw onder het fonkelende licht van de knallende vuurpijlen vieren. Happy New Year!

De dag erna kan je ontkateren op Winterijs, een waar winterwonderland met prachtige decors, betoverende lichtjes en een ijsschaatspiste op het Wapenplein. Op zaterdag 2 januari 2015 kan je deelnemen aan de traditionele Nieuwjaarsduik. Trotseer samen met duizenden andere ijsberen het ijskoude water van de Noordzee en geniet daarna van een lekker jenevershotje. 

Antwerpen

Het eindejaarsvuurwerk in Antwerpen is zeker de moeite waard om eens te checken. Op de busparking aan het Zuiderterras heb je het beste zicht. En na de laatste knal gaat het feest gewoon verder in de binnenstad. De festiviteiten gaan al van start om 23:00 met optreden van Stan Van Samang aan de busparking.


Daarnaast is er ook Millennium Nacht, het spetterende oudejaarsevent langs de Schelde in Antwerpen aan het 'Eilandje'. Op muzikaal vlak krijg je hedendaagse popmuziek, klassiekers uit de jaren 90, retro hits of hippe nummers! Stijlvol dineren bij kaarslicht en daarna genieten van het vuurwerkspektakel om af te sluiten met een bruisende party op een trendy locatie: Stuurboord, zaal Barcelona & De Shop. En jawel: drank à volonté!

5 plekken om Oudejaarsavond te vieren
7
Foto © Plein Publiek

Happy End is nog zo'n oudejaarsfeest in Antwerpen. Chef-kok Guy Weyts en zijn arsenaal aan koks, die de vuren buiten en binnenin de serre van Plein Publiek bemannen, serveren je een walking dinner. De hele nacht lang geniet je van free drinks terwijl je de dansvloer onveilig maakt. DJ’s BAFANA and our resident MiAmi Nice will whip us into a frenzy while we get ready for the countdown

Amazing food en even better music op een unieke locatie in hartje stad, stijlvol het nieuwe jaar in!

Brussel

5 plekken om Oudejaarsavond te vieren
7
Foto © Happy Brussels
5 plekken om Oudejaarsavond te vieren
7
Foto © Happy Brussels

Happy Brussels zorgt ervoor dat je de meest surreal attractions and original places van Brussel kunt ontdekken op New Year's Eve. Gather for the New Year countdown on the Europe's largest pedestrian area and celebrate New Year's Eve in Clubs & Parties all around the capital

Je kan terecht bij meer dan 60 dj's in 15 clubs, bars en unieke plaatsen. De NYE Party Pass kost slechts € 60 en geeft toegang tot een tiental befaamde Brusselse clubs en parties, met alle genres, van balkan over hip-hop tot house en techno, zonder uiteraard de gay friendly parties niet te vergeten.
 

Brugge

Heb je zin in een meer traditionele avond? Brugge zingt van oud naar nieuw op het zangfeest met de meest populaire hits van de voorbije jaren. Om middernacht is er gedurende 15 minuten vuurwerk. Daarna volgt deel twee van het zangfeest.

Plaats van de afspraak is ‘t Zand waar de festiviteiten om 22:45 van start gaan. Het concept is inmiddels alom gekend: onder leiding van ‘dirigent’ Nico Blontrock kan het publiek samen met een gelegenheidskoor luidkeels meezingen met de meest populaire hits van de voorbije jaren. Je kan intussen terecht aan de diverse drank- en eetstandjes en de horecazaken in de directe buurt. 

Nog in Brugge kan je naar Bruges 2016 - MMXVI, een feestje waar je enkel naartoe kunt als je 18+ bent. De bedoeling is om stijlvol het nieuwe jaar in te gaan. Er zijn 3 rooms voorzien, elk met een verschillende muziekstijl.

Gent

In Gent moet je op klokslag 00:00 aan de Portus Ganda staan voor het vuurwerk van de stad dat volgens de inwoners van Gent een absolute must is.

Verder kan je in Gent naar Pop Life in De Vooruit, waar je met dj Nathan an his dj friends het nieuwe jaar kan inzetten tot in de vroege uurtjes. 

White cat organiseert op oudejaarsavond Red Cat, een feestje waar er funk, soul, rhythm & blues, rockabilly, northern soul, disco not disco, afrobeat en sixties garage zal worden gedraaid. Ben je er graag vanaf het begin bij? Dan kan je al vanaf 19:30 aanschuiven voor het diner.

Kortrijk

5 plekken om Oudejaarsavond te vieren
7
Foto © Wu Wei

Ben je de bovenstaande manieren om oudejaar te vieren een beetje beu? Bij Wu Wei proberen ze het al een paar jaar een beetje anders. Dit jaar bieden ze 2 formules aan.

De klassieke manier is een exquis feestmaal in intiem gezelschap in een uniek kader met een heerlijke maaltijd. De andere manier is een avondje wellness. Even intiem (maximum 40 mensen) waarbij je een tocht door Marokko van Noord naar Zuid maakt en je talrijke belevingen en ontdekkingen doet. Gezellig met 2 of in groep.

Overnachten kan in één van de 13 gezellige kamers. 's Morgens kan je ontbijten met een champagne ontbijt. En verder wakker worden in de spa, die enkel open is voor hotelgasten.

Oudejaarsavond even gezellig vieren, maar dan anders? Dan moet je in Kortrijk zijn!

16.12.2015
Geschreven door Griet DemuynckWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten