9

5x vakantieliteratuur

F
News

Zon, zee en tijd! Dat klinkt als een droom. Eindelijk rust en ruimte om al die projectjes die je steeds uitstelt eens aan te pakken!

Zon, zee en tijd! Dat klinkt als een droom. Eindelijk rust en ruimte om al die projectjes die je steeds uitstelt eens aan te pakken! In mijn geval is die goal een torenhoge stapel boeken verslinden! Ik ben geen Matilda maar ik lees wel supergraag. Na een werkdagje is het helaas veel verleidelijker to veg out in front of the tv. But there’s no time like the summer to ban all mindless electronics.

5x vakantieliteratuur
9
Foto © irecallthepushmorethanthefall

De geur van een goed boek en the feel van echt papier, ik kijk er al even hard naar uit als de blauwe lucht en het warme zand waarin ik al die boeken ga lezen, maar voor de vakantie begint, moeten er eerst een aantal must-reads geslecteerd worden!

5x vakantieliteratuur
9
Foto © Amazon
5x vakantieliteratuur
9
Foto © Amazon
5x vakantieliteratuur
9
Foto © Amazon
5x vakantieliteratuur
9
Foto © Amazon
5x vakantieliteratuur
9
Foto © Amazon
5x vakantieliteratuur
9
Foto © Amazon
5x vakantieliteratuur
9
Foto © Amazon

1. The Beautiful Fall (Alice Drake). Als je na 2 films nog niet aan je dosis YSL bent gekomen, (off course not!), kan je je verder verdiepen in deze biografie over het leven van Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld. Logische combinatie want hun levenspaden kruisten al sinds hun schooltijd. Is Parijs, Marrakech of New York 1 van je vakantie bestemmingen, dan kan je de trip al lezend verder zetten en de meer decadente kanten van deze locaties verkennen.

2. My Horizontal Life: A Collection Of One Night Stands (Chelsea Handler). 2 goede redenen om dit boek op vakantie te lezen. Ten eerste omdat je er op vakantie ook zou moeten naar streven zoveel mogelijk tijd horizontaal door te brengen (vul zelf maar in op welke manier). En ten tweede omdat het oké is om wat mindless, careless en funny literatuur te verslinden in plaats van zware kleppers te doorspartellen. Deze boek is trouwens grappig genoeg om je hardop te doen lachen, dan train je die buikspieren toch nog in je Horizontal Life (#LifeHack).

3. Deluxe (Dana Thomas)! Het zou verplichte literatuur moeten zijn voor elke fashionista. Ik heb hem al eens gelezen, maar met plezier laat ik Dana Thomas nog een keer een haarfijn beeld schetsen over hoe de luxe-industrie in elkaar zit en wat echte luxe vandaag nog betekent.

4. Kafka On The Shore (Hakuri Murakami). De Japanner is niet alleen mijn favoriete auteur, maar ook een vaste travel companion. De wereld waarin de verhalen van Murakami zich afspelen, zit vol donkere romantiek, magisch realisme, mysterieuze gebeurtenissen en een hint van humor. Read on, zou ik zeggen, als je de realiteit ver ver achter de horizon wilt zien verdijwenen. 

5. Creativity, Inc. -Overcoming the unseen forces that stand in the way of true inspiration- (Ed Catmull); Creative Confidence -Unleashing the creative potential within us all- (Tom Kelley & David Kelley) en Zig Zag -The surprising path to greater creativity- (Keith Sawyer). Hoe meer ontspannen ik mij voel, hoe meer inspiratie en ideetjes boven komen drijven! Wil je die inspiratie ook omzetten in iets nuttig, dan pak je deze boeken best mee. Wie weet wat een creatieve uitkomst die vakantie dan krijgt.

All out of reading material? Tabletje bij? Excellent, dan kan je heerlijk genieten terwijl je alle Belmodo artikels naleest, die je ooit gemist hebt!

24.07.2015
Geschreven door Isabelle LeempoelsBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo