0

5 winter shapes

F
Trends

6

Het enige leuke aan herfst en winter? Jezelf kunnen induffelen! Vooral dan met toffe winter coats.

Waarom is iedereen zo'n fan van de seizoenen die nu voor de deur staan? Fair enough, de blaadjes vallen van de bomen, overal mooie herfstkleuren en als we chance hebben een zonnige, koude herfstdag perfect voor een mooie wandeling. Los daarvan, hoevaak is dit het geval? In België staat FW voor bakken regen en grijze, depressieve dagen. Ik kijk in elk geval niet uit naar regenplassen, doorweekte schoenen en het dagelijkse 'natte hond- gevoel'. Sorry voor deze negativiteit, niet van mijn gewoonte. Weinig zonlicht maakt van mij een uitgedroogd decoratie plantje. 

Alhoewel, er is hoop! Je kan niet geloven hoe excited ik ben met het switchen van zomer- naar wintergarderobe. Opnieuw mijn knitwear kunnen bovenhalen en die zomershorts ver weg verstoppen, maakt van mij een gelukkig mens. Mijn favourite piece tijdens de winter? Zonder twijfel de winterjassen. Voor diegene die nog struggelen met het uitzoeken van de perfecte jas heb ik 5 prachtige modellen uitgezocht. Kies er 1 of gewoon allemaal.

5 winterjassen: Cape
6
Foto © River Island
5 winterjassen: Badjas
6
Foto © COS
5 winterjassen: Off- Shoulder
6
Foto © & Other Stories
5 winterjassen: Phillip Lim
6
Foto © Phillip Lim
5 winterjassen: Puffy
6
Foto © Essentiel

1. Off-Shoulder: Meestal gaat dit model gepaard met een oversized fit. Super comfy en ideaal om je outfit een touch of chique te geven. Tijdens de winter draag je gegarandeerd veel lagen over elkaar. Draag daarover een strakke jas en je kan je armen niet meer bewegen en alles kriebelt. Totale horror! Met dit model kan je zoveel layers over elkaar slaan als je wil, je coat slaat zich er wel rond.

2. Badjas: Een item dat vroeger nooit de voordeur mocht verlaten mag nu eindelijk in het straatbeeld verschijnen. 

3. Capes: Dit model heeft de FW 2014 periode zonder moeite overleefd en komt recht de winter 2015 hitlijsten binnen. Dit godsgeschenk heeft niet veel uitleg nodig. Geen zin in te veel styling gedoe 's morgens? Grijp dan naar een cape of groot deken en inpakken maar! Hoe knusser je outfit oogt, hoe beter. Een beetje à la mode française.

4. Puffy: Michellin is helemaal hot! Zowel kort als lang, maakt niet uit. Stem de lengte goed af op je eigen vormen. Doordat dit een dikker model is qua vorm moet je opletten dat het je niet verzwaard. Ik heb mezelf net 1tje aangeschaft en niemand kan nog van mijn lijf blijven. It's so fluffy! Er is geen betere optie dan dit om warm te blijven tijdens de winter. 

5. Dubbel geknoopt: Klassiek, maar niet gedateerd. Het enige wat deze fit nodig heeft is een kleine restyling. Voor de winter van 2015 zou ik gaan voor een kort model. Het zorgt voor een zwaar volume bij het bovenlichaam en benadrukt de taille 1000 x beter dan een long version. Net iets te lang en het komt slonserig over. Just perfect en je outfit schreeuwt klasse. De pea coat is een keeper in ieders winterkast. 

25.10.2015
Geschreven door Jan Van EldereWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten