0

5 things I wish someone would've told me before I started blogging

F
News

1
30.01.2015
Geschreven door Paulien Riemis

5 dingen die je moet weten over bloggen

1. Als blogger word je verwacht om van 8:00 tot 18:00 aan je voordeur gekluisterd te zitten. Postbodes maken er namelijk een sport van om na het aanbellen er zo snel mogelijk vandoor te gaan met je pakket, zodat je elk weekend 7 dozen in 1 keer mag gaan afhalen op het postkantoor. Daarnaast proberen deze geniepigaards vaak ook ruzie te stoken tussen jou en je buren door randomly ergens pakketten af te leveren en dan een onbestaande naam op het papiertje te schrijven. Grmbl.

2. Reservebatterijen zijn cruciaal. Deze kleine rotzakjes beslissen namelijk ALTIJD om een dutje te doen wanneer je in volle actie aan het shooten bent. Ook is het altijd handig om je sd-kaartje(s) leeg te maken alvorens je een reeksje raw (a.k.a.: heel heel groot) foto's begint te schieten. Heel vervelend als je net op de Grote Markt tussen 60 toeristen staat te poseren in een bontjasje en Olsen-waardige zonnebril. Been there, done that...

3. Je hebt nooit genoeg vierkante meters vrij. NOOIT. Die schuif onder het aanrecht? Kartonnen dozen en zakken. Dat verstopte schap in je kleerkast? Een stuk of achthonderd camera- en computerkabeltjes. Dat kastje in de gang? Notitieboekjes, iPhone-hoesjes en je “How to be Parisian” boek. En kleren en make-up samples? OVERAL. Ik overweeg om een extra opslagplaats te huren. Dat geldt trouwens ook voor mijn mailbox ...

4. Je internetrekening schiet met een duizelingwekkende snelheid de hoogte in. Niet alleen word je geacht gigantische WeTransfer bestanden met totaal onnodige high-res lookbookfoto's te downloaden, soms ben je ook zelf verplicht om de grenzen van je bandbreedte op te zoeken. En zei ik al dat je écht wel 24/7 die 3G op je telefoon moet laten opstaan? Je mocht maar eens een uitnodiging voor New York Fashion Week krijgen.

5. Je vrienden en familie beginnen zich vragen te stellen. Niet alleen plaats je continu foto's van jezelf online en begin je letterlijk om de halve meter te Snapchatten; je loopt er ook nog eens bij als een vreemd figuur - want wie combineert er nu blauw met zwart? Je vriendinnen vragen je wekelijks af of je “dat paar schoenen niet even kunt fixen”, terwijl je grootmoeder benieuwd is of je “nog eens foto's mag gaan pakken”. Ah, en ook: “da's wel makkelijk verdiend zeker?” Bereid je alvast voor op de titel Freak Van De Familie (Zonder Echte Job). 
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten