0

5 haarborstels voor elk haartype

F
Hair

1

Last van doffe haren, kroes of een totaal gebrek aan volume? Misschien gebruik je wel de verkeerde haarborstel voor jouw haartype. Belmodo to the rescue!

1. Dof & statisch haar: borstel met everzwijnhaar

Heb je niet snel last van knopen, maar mist je haar glans en staat het vaak alle kanten uit door statische elektriciteit? Kies dan een haarborstel met everzwijnhaar, dat door zijn structuur talg goed verdeelt over je haar. Lees: minder kroes, minder elektriciteit en zachte, glanzende lokken!

Mijn all-time favoriet is alvast de iconische Mason Pearson-borstel, aka de 'Rolls Royce onder de haarborstels'. Een investering, maar wel eentje die je hele leven meegaat!

2. Warrig haar met knopen: Tangle Teezer

Is je haar droog, breekt het snel af en heb je vooral veel knopen in je haar? Niet wanhopen: de Tangle Teezer weet raad. Deze borstel in kunststof is speciaal ontworpen om je natte haren mee door te kammen.

De Tangle Teezer rekt je haren niet uit (uitgerekte haren breken sneller af!) en maakt in geen tijd komaf met die vervelende vogelnesten in je haar.

3. Futloos haar zonder volume: ronde borstel

Bij het brushen en drogen is een ronde borstel ongetwijfeld je beste vriend. Met een krullende beweging breng je volume in de meest platte, treurige lokken. Eentje met een kleine diameter werkt ook uitstekend om je froufrou mee te stylen.

Deze versie van Bumble & Bumble telt meer dan 6000 everzwijnharen en de greep in nylon ligt lekker comfortabel in de hand, zodat die draaiende bewegingen een koud kunstje worden.

4. Dik, ontembaar haar: platte, vierkante borstel

Een platte, vierkante borstel of 'paddle brush' is ideaal om letterlijk wilde haren glad te strijken: door zijn grote borsteloppervlak en vierkante vorm kan je de druk goed verdelen. Wie last heeft van te veel volume krijgt zijn kapsel hier wel mee in model.

Mensen met fijn, futloos haar laten deze beter links liggen en kiezen beter voor een ronde borstel of voor een borstel met everzwijnhaar.

5. Kort haar: kam

Wie graag een kort kapsel in model wil leggen kiest beter voor een kam dan voor een borstel, dat werkt net iets nauwkeuriger.

En een klassieke hoorn- of schildpadprint maken een alledaags voorwerp lekker stijlvol!

16.05.2016
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten