0

4 x Kortrijk met Hannes Coudenys

F
Looks

4
29.06.2016
Geschreven door Tiany Kiriloff

Hannes Coudenys is een geboren en getogen Kortrijkzaan. Hij startte zijn carrière met de, ondertussen world famous, blog Ugly Belgian Houses.

Ondertussen groeide de website uit naar een bestseller in de boekenwinkels. Hij is er vast van overtuigd dat Kortrijk place-to-be is om streetstyle te spotten. Hij toonde mij zijn favoriete plaatsen in zijn stad.

Begijnhof

Begijnhof
4
Foto © Valeriya Maltsava

Het Begijnhof werd opgericht in in de dertiende eeuw en bestaat uit een aantal kleine huisjes en pleinen. Het ligt pal in het centrum van Kortrijk en is gemakkelijk bereikbaar.

Het domein creëert een oldschool feeling met idyllische kleine citéhuisjes en stenen vloeren. Don’t be scared, korte rokjes mogen er ondertussen wel. Er wonen al even geen begijntjes meer.

De Broeltorens

Broeltorens
4
Foto © Valeriya Maltsava

De Broeltorens in Kortrijk zijn een icoon voor de stad. Het zijn overblijfsels van de middeleeuwse wallen rondom de oude stad. Tussen de twee torens is er een brug die perfect is voor streetstyle fotoshoots. Vanop de brug kijk je uit voor de Leie en dat zorgt sowieso voor fashionable foto’s. De torens zorgen voor een vintage sfeer.

Burgemeester Tayaerstraat

Burgemeester Tayaerstraat
4
Foto © Valeriya Maltsava

Vlak naast de Broeltorens vind je nog een awesome plek terug. Wit is sowieso picture perfect, maar de historische setting in Burgemeester Tayaertstraat geeft nog een extra dimensie aan je foto’s. Denk: brick walls, bloemen, kleine deurtjes. Het blauwe deurtje is bijna te mooi om waar te zijn. 

WOW

Na al dat poseren en fotograferen, is het echt wel tijd om te lunchen. WOW is de favoriete foodbar van Hannes. Je vindt er salades, belegde boterhammen en de taboulé moet je absoluut geproefd hebben.

Loop niet weg na het eten, want ook hier kan je fantastische fashion pictures snappen. De combinatie van witte muren, houten meubels en balken nodigen uit om te fotograferen.

WEARING

Hair and make-up by Sharon De Winter.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten