0

4 x BBB: Belgische bio-beauty

B
Skin care

9

Green is the new black, niet alleen in beautyland, maar ook in ons Belgenlandje. Dit zijn de 4 Belgische bio-beautymerken die je moet kennen.

CÎME

Een trip naar het Himalaya-gebergte ligt aan de grondslag van dit Belgische merk. De huidverzorging is dan ook een mix van traditionele recepten met lokale bergplantextracten en moderne technologieën. Er wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van biologische ingrediënten, en het merk draagt het ECOCERT-label.

Bovendien zet CÎME zich ook in voor het goede doel: per product wordt een bedrag geschonken aan het Nepal Trust, dat kinderen in Nepal informeert over gezondheid, hygiëne, eerste hulp en voeding. Met CÎME verbeter je niet enkel je huid, maar ook de wereld.

TIP: L’Huile by CÎME  (€ 22,90/100 ml)

Deze 100% natuurlijke, multifunctionele mengeling van 6 kostbare oliën trekt snel in en kan gebruikt worden op huid, nagels en haar. Go glow!

4 X BBB: Belgische Bio-beauty
9
Foto © CÎME
4 X BBB: Belgische Bio-beauty
9
Foto © CÎME

Rainpharma

Rainpharma is een Belgisch merk met een uitgebreid gamma aan plantaardige voedingssupplementen, kwalitatieve eiwitshakes in alle geuren en kleuren én no-nonsense lichaams- en gelaatsverzorging.

TIP: Advanced Precleanser (€ 31,95/100 ml)


Deze reiniger op oliebasis maakt in alle zachtheid komaf met vuil, make-uprestjes en overtollig talg. Volg daarna nog met een micellair water voor squeaky clean skin. Ook ideaal als eerste stap bij het double-cleansen.

4 X BBB: Belgische Bio-beauty
9
Foto © Rainpharma
4 X BBB: Belgische Bio-beauty
9
Foto © Rainpharma
4 X BBB: Belgische Bio-beauty
9
Foto © Rainpharma

Maison Delbôve

De prijs voor mooiste packaging gaat alvast naar het Brusselse Maison Delbôve. Het merk werd in de jaren 60 opgericht door Roger & Marion Delbôve. Zij zagen de huid voor wat ze is: geen dood omhulsel, maar een levend orgaan met een eigen metabolisme. De producten van Maison Delbôve respecteren dan ook het dynamische evenwicht van de huid. Er wordt zoveel mogelijk met natuurlijke en biologische ingrediënten gewerkt, en alle producten bevatten geen parabenen of minerale oliën. Pluspunt: ze staan beeldig in je badkamerkast!

TIP: Eau Sorcière + Crème Sorcière

De iconische Crème Sorcière (€ 68,-/100 ml) voedt, herstelt en beschermt de huid met respect voor het natuurlijke evenwicht van de huid. De Eau Sorcière (€ 42,-/100 ml) is dan weer een hydraterende face mist/toner/… op basis van plantenextracten en essentiële oliën. Meng beiden en je krijgt een zachte reinigingsmelk. Verslavend beautyritueel!

4 X BBB: Belgische Bio-beauty
9
Foto © Maison Delbôve
4 X BBB: Belgische Bio-beauty
9
Foto © Maison Delbôve
4 X BBB: Belgische Bio-beauty
9
Foto © Maison Delbôve

JYB

JYB is een milieuvriendelijk biohuidverzorgingsmerk van Belgische bodem. Er wordt telkens geproduceerd in kleine batches, om de versheid van de producten te garanderen. Alle producten zijn vacuüm verpakt. Bye-bye bewaarmiddelen!

TIP: Best Friend Must-Have Cream (€ 19,90/50 ml)

Een hydraterende, herstellende en beschermende allrounder op basis van biologische agave en karité of shea butter. Kalmeert de huid na het zonnen, verzacht muggen- en insectenbeten, maakt komaf met roodheid, kloofjes … Heeft duidelijk zijn naam niet gestolen!

20.12.2015
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten