6

4 steps to grow a glitter beard

B
Hair

Eens lekker zot doen met de baard van je vriend? Gooi er wat bling in en je hebt een prachtige glitter beard. Kerstboom de deur uit, glitters enter!

De overgang van mooi geschoren kaaklijnen naar ruige bouwvakker baarden hebben we nu wel kunnen verwerken. Al was dat toch een zware pil om te slikken. Hoe langer de beards hoe beter, zelfs van bepaalde kleuringen tot allerlei ornamenten om in je baard te hangen. Blijkbaar was dit nog niet gek genoeg voor enkele boys op Instagram. Facial hair is duidelijk hotter then ever en de dag van vandaag smukken we dat graag op met wat glitter. Een extra touch of glam! Duidelijk dat niet enkel de vrouwen streven voor gelijkheid, ook de boys geven toe aan hun feminine side

Je zou denken: "Ik koop een pot glitter in de GB achter den hoek en ik fix dat hier snel"... Wrong! Niet easy om het er allemaal zo clean & neat te laten uitzien. Ik heb 4 stappen bedacht die je best kan volgen om een succesvol resultaat te bekomen. Voor diegene die ooit al de grap 'glitter-bomb' hebben meegemaakt, die weten dat je dit woord vrij letterlijk mag nemen. #glittereverywhere

Alles begon met 1 Instagram-profiel en 2 crazy gays! Ga heen in vrede en volg het profiel: 'The Gay Beards'. Sorry voor de straight boys, maar deze kerels kunnen er wat van.

Van Cheetos tot kerstballen, lichtjes en verf. Maakt allemaal niet uit, hang het er gewoon in! Inspiratie genoeg om je te laten gaan met je gezichtshaar. Check hier ook meteen hun DIY Glitter Beards. Zij leggen uit wat je moet doen om het beste resultaat te bekomen en ik volg simpelweg hun raad op!

Stap 1

Om te beginnen moet je natuurlijk zorgen dat je een defitge baard hebt om mee te werken. Niet te kort, want dan blijft er uiteindelijk niets inhangen. Dus if not, even tandenbijten om door die lelijke lengtes te gaan tot je een mooie lange baard hebt.

Stap 2

Gebruik een olie om je baard voor te bereiden op een dosis glitter. Dit vet laagje zorgt ervoor dat de glitter beter en langer blijft plakken. Niets van olie in huis, gebruik dan haarlak. Dat plakt ook. Handig als je een avond wil gaan stappen met je nieuwe aanwinst. 

Stap 3

Shaping. Voordat je glitter aanbrengt de baard eens goed borstelen, een vormpje inleggen, de haartjes simpelweg wat verwennen.

Stap 4

Als je baard sticky genoeg is, is het tijd om de glitter boven te halen. Hoofd naar achter, potje in de hand en kappen maar. De helft van de glitters ligt op de vloer, over je kleren en ontdek je 5 dagen later tussen de lakens, maar het resultaat mag gezien worden!

Glitter Beards
6
Foto © Glitter beards
Glitter Beards
6
Foto © @dont_be_jellis
Glitter Beards
6
Foto © @billiemyphoto
Glitter Beards
6
Foto © @andpause
Glitter Beards
6
Foto © @jairowijman

Tadaaaaa! Ready to hit the streets boys! Na al dat gesmos heb je het dik verdiend om je creatie aan de wereld te gaan tonen. Probeer en zwier het online met de #glitterbeards.

Wij op de redactie gaan de hashtag in elk geval vanaf nu dagelijks checken om te kijken of jullie de smaak te pakken hebben. Aan alle opa's, hubby's, vaders of vriendjes watch out.

15.01.2016
Geschreven door Jan Van EldereBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo