4

3 keer opvallend op NYFW dag 6

F
Looks / News

13.09.2016
Geschreven door Amélie De Rycke

Heel wat grote namen op NYFW dag 6. Tussen kleppers als Jeremy Scott en Oscar de la Renta vielen de shows van DKNY, 3.1 Philip Lim en Proenza Schouler ons op.

DKNY

DKNY ging voor haar SS17-collectie net zoals vorige jaar voor een opvallende mix van donkere en lichte kleuren. Creative directors Maxwell Osborne and Dao-Yi Chow kozen ervoor luchtige silhouetten uit mesh af te wisselen met looks die zo goed als het volledige lichaam bedekken en zorgden hierdoor voor een mooi contrast op de runway. De insteek voor de collectie was futuristische streetwear. Draagbare, eenvoudige items met hier en daar een excentrieke afwerking.

DKNY runway
4
Foto © Vogue

3.1 Philip Lim

3. Philip Lim ging verder op het elan van vorig jaar en haalde opnieuw bloemenpatronen uit de kast. Lim bracht romantische silhouetten die tegelijkertijd - dankzij de speelse bralettes - sensueel aandeden. Ook de setting deed dromerig aan, zo was de zanderige runway bezaaid met bloemen, waardoor het geheel en beetje aan een midnight beach walk deed denken. 

Lim zelf definieerde de SS17-collectie als “a new playful austerity,” waarmee hij de vibes uit de Victoriaanse periode vermengt met de '50-stijl. Simply love it.

3.1 Philip Lim runway
4
Foto © Vogue

Proenza Schouler

Seizoen na seizoen liet Proenza Schouler haar collecties domineren door neutrale kleuren. Voor het eerst in lang kiest het modehuis opnieuw voor kleur. Zwart-wit is een blijver, maar wordt voor de SS17-collectie aangevuld met silhouetten in opvallende tinten als rood en paars. Doorheen de collectie was er een duidelijk contast tussen zwierige jurken en rokken met verschillende lagen en nauw aansluitende bodycon dresses en pencil skirts

Proenza Schouler runway
4
Foto © Vogue

Vandaag staan runway shows van o.a. Vera Wang, Gabriela Hearst en Rodarte op het menu. Vergeet zeker geen kijkje te nemen!
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo