0

100% SCHOON: second edition

F
News

4

Op donderdag 28 januari 2016 organiseren Stad Hasselt en 11.11.11 in het Modemuseum Hasselt een nieuwe editie van 100% SCHOON.

Deze avond staat volledig in het teken van eerlijke en duurzame mode. Tijdens 2 boeiende panelgesprekken en een keynote speech kom je alles te weten over wat je zelf kan doen voor een clean wardrobe.
 

100% Schoon: second edition
4
Foto © Nieuwsblad
100% Schoon: second edition
4
Foto © Mvo Nederland

Met gasten als Marieke Eyskoot en Murielle Scherre wordt het zeker een boeiende belevenis.

De Nederlandse Marieke Eyskoot geldt zowat als dé experte van de Lage Landen wanneer het gaat om duurzame en faire mode. Ze schreef er een boek over - ‘Talking Dress’ - en organiseert sinds enkele jaren de modebeurs MINT. De beurs focust zich op eerlijke en duurzame mode en accessoires. 

Tijdens het eerste panelgesprek komen Murielle Scherre (la fille d’O), Sara Ceustermans (Schone Kleren Campagne) en Lode Benoit (Bel&Bo) aan het woord. Onder de vakkundige leiding van Sven Pichal (VRT) vertellen zij je hoe ze werk maken van schone kledij.

Scherre is ontwerpster achter het in 2003 opgerichte lingeriemerk la fille d’O. Dat label streeft zoveel mogelijk eerlijke en duurzame principes na en mag megasterren als Rihanna tot zijn cliënteel rekenen. Bel&Bo is dan weer aangesloten bij de Fair Wear Foundation, waarmee het merk aan de buitenwereld toon dat het inspanningen doet voor een eerlijke behandeling van de arbeiders die de kleding maken.

100% Schoon: second edition
4
Foto © Canvas

Tijdens het tweede panelgesprek zullen Hendrikje Meyvis (Carpet of Life), Veerle Spaepen (Plan C) en Hilde Pootemans (Creazi) het woord nemen om hun visie te geven op duurzame en circulaire mode. Upcyclen, recyclen, materiaalkeuze, ... met mode kan je alle kanten uit.
 
100% SCHOON maakt het publiek niet enkel bewust van de herkomst van kleding, maar ook van het belang van eerlijke en duurzame mode en de uitdagingen waar de kledingindustrie voor staat. Bovendien komen nieuwe ontwikkelingen op vlak van ontwerp en productie aan bod.

Je kan gratis deelnemen aan deze avond, maar inschrijven via schoon@hasselt.be is verplicht.

Daarnaast worden er 2 workshops ‘Knap recyKleren’ georganiseerd, waarin je als deelnemer het verhaal achter je kledij leer kennen en je je oude stuks een 2e leven kan geven. Deze workshops gaan door in het Hasseltse Modemuseum op woensdag 10 februari 2016 of op zaterdag 13 februari 2016.

De workshops zijn ook gratis, maar je moet je verplicht vooraf inschrijven via schoon@hasselt.be. De plaatsen zijn beperkt tot 15 deelnemers per workshop.

01.01.2016
Geschreven door Griet DemuynckWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten