0

10 x Smells like lipstick

B
Fragrances

11

Geen vrouwelijker geur dan de geur van lippenstift: tegelijk elegant, sensueel en ongelooflijk nostalgisch. Deze parfums en geurkaarsen ruiken precies zoals lipstick hoort te ruiken.

In de ogen van mijn vijfjarige zelve was lippenstift iets magisch. Mijn moeder ging en gaat immer roodgestift door het leven, dus de felrode lipsticks in haar collectie waren voor mij wat van mijn mama elke morgen opnieuw pas echt mijn mama maakte.

De luxueuze blauwgestreepte gouden huls van haar kersenrode Dior-lippenstift staat voor eeuwig in mijn geheugen gegrift, net als het beeld van mijn moeder die voor de spiegel haar lippen tuit en stift. Maar wat misschien nog het meest blijft hangen, is de geur ervan: een zoete, poederachtige, romige mengeling van roos en violet die voor mij zowat het toppunt van vrouwelijkheid was.

Maison Martin Margiela - Lipstick On
11
Foto © Beautezine
Prada Olfactories - Tainted Love
11
Foto © Prada
Diptyque - Rosaviola
11
Foto © Avenue Magazine

Toegegeven, niet alle lipsticks ruiken hetzelfde. De lippenstiften van Chanel ruiken vooral naar rozen, waar Dior er ook onmiskenbaar violet aan toevoegt. Sisleys lipstick ruikt dan weer eerder naar iris en aldehyden, terwijl de iconische M.A.C-lippenstiften vooral doen denken aan plasticineachtige vanille.

En toch hebben we een soort universele notie van lipstickgeur: poederachtig, romig en roze. Denk rozen, violet, iris en framboos, al dan niet met muskus, aldehyden en/of vanille.

Annick Goutal - Le sac de ma mère
11
Foto © Annick Goutal
Dior La Collection Privée - Cuir Cannage (€ 210/250 ml)
11
Foto © Dior
État Libre D'Orange - Putain des Palaces
11
Foto © État Libre d'Orange

Lippenstift en alle sensuele beloftes die ze inhoudt, vormt ook voor parfumeurs een bron van inspiratie. Van het poëtische gebaar waarmee vrouwen een kleurtje aanbrengen, over de glamour en het sex-appeal van roodgestifte lippen tot de melancholie om de smaak van een lang vervlogen kus.

Byredo - Loose Lips
11
Foto © Necessities
Éditions de Parfums Frédéric Malle - Lipstick Rose
11
Foto © Liberty's
Les Exclusifs De Chanel - Misia
11
Foto © Cafleurebon
Mad et Len - Apocalypstick
11
Foto © Hotoveli

De lipstickgeur van deze parfums en geurkaarsen brengt het allemaal weer terug ...

24.06.2016
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten