10

10 toffe yoga-accessoires

B
News / News

Heb je het licht gezien en ben jij klaar om je leven in balans te brengen dankzij yoga? Nu enkel nog ontdekken welke gadgets je bij de hand moet hebben!

Yoga leek voor mij heel lange tijd enkel weggelegd voor superieure slangenmensen. Als er iemand op deze aardbol rondloopt die asboluut niet lenig is, ben ik het wel. Ik kon me in de verste verte niet voorstellen dat ik ooit de reizende hond, op 1 been, met gesloten ogen, armen in de lucht en kaarsrechte rug 5 minuten zou kunnen volhouden. Het uitoefenen van de perfecte koprol is voor mij al een struggle op zich. Als die gekheid op een stokje, uiteindelijk valt het allemaal wel mee. Yoga is niet zo onmogelijk als we vaak denken. 

Het voordeel aan yoga is dat je het werkelijk overal kan doen en je je niet blauw betaald aan fitness en inkom. Bij je thuis in de slaapkamer, woonkamer, op school, in de gym, het park of in het midden van de straat! Laat je gaan en wees creatief. Op zich heb je voor yoga bijna niets nodig, maar deze 10 gadgets gaan jouw zen-goeroe-bestaan wel easier maken. 

Yogamatje

10 yoga accessoires
10
Foto © Manduka

Het enige item dat je écht nodig hebt. Zonder een deftig matje, geen yoga! De koning der matjes is ongetwijfeld Manduka. Zij hebben nog veel meer dan enkel deze hier, maar dit merk staat garant voor kwaliteit. De Manduka yogamat heeft extra grip, is perfect voor bikram of hot yoga, is ecologisch recycleerbaar en licht

Handdoek

10 yoga accessoires
10
Foto © Yogamatters

Een beetje zweten tijdens yoga is best toegestaan. Je zou voor minder drijfnat worden. Alleen al door te kijken naar die uitputtende posities begint het zweet van mijn kop te parelen. Om tijdens de zonnegroet zeker niet onderuit te gaan, kan je je best een yogahandoek aanschaffen. Leg deze op je mat en hij zal al het overtollige zweet netjes absorberen

Mala beads

10 yoga accessoires
10
Foto © Tiny Devotions

Laat dat harmonieus lichaam door de kracht van de sterren, de maan en het universum al maar komen! Mala beads zijn het geheugensteuntje tijdens het mediteren. Ze geven je een ritme naarmate je elk bolletje moet afgaan tot je opnieuw eindigt bij je startpunt. 

Yogatas

10 yoga accessoires
10
Foto © Lululemon

Of je gaat voor een minitasje dat je meedraagt naar je yogabestemming. Of je kiest voor deze kanjer waar je alles in kwijt kan. Na de yogasessie nog op restaurant gaan, een drankje drinken of langs het lief gaan, is geen enkel probleem. Die propere outfit en je make-up pak je gewoon mee in deze yogatas. Klik je yogamat vast met de 2 straps en je hebt alle essentiële items om fashionable te sporten bij de hand. 

Strakke legging

10 yoga accessoires
10
Foto © Onzie

Wil je de yogaklas binnenlopen en iedereen omver blazen met je slay look? Channel your inner Beyoncé ass met de leggings van Onzie. Je hebt extreem veel keuze aan prints, effen stukken, flashy kleurtjes en futuristische items als deze. Alles zit goed strak ingepakt en ik garandeer je dat je qua looks al sowieso de beste van de klas bent. 

Yoga Blocks

10 yoga accessoires
10
Foto © Yoga Direct

Deze schattige blokjes zijn voor de meeste yoga lovers het ultieme gadget. Ze zorgen ervoor dat de vloer iets hoger komt te liggen en helpen je extreem goed om je lenigheid en flexibiliteit te testen. Deze cuties kan je bijna in elke yogaoefening integreren. Het is absoluut niet noodzakelijk, maar maakt het in veel gevallen net iets aangenamer. Je kan de blocks op 100 verschillende manieren gebruiken. Zeker de moeite waard om online wat tutorials te checken!

Spray

10 yoga accessoires
10
Foto © Manduka

Hygiëne gaat altijd voorop, zelfs tijdens lichamelijke pijn. Ik denk dat we allemaal, op het eind van een intensieve bikram yogasessie in een kamer van 35°C, een serieus potje hebben gezweet. Hoe meer zweet, hoe beter want dat is namelijk gezond.

De geurtjes die daar jammer genoeg bij horen zijn dan weer iets minder aangenaam. Vooral dan als je tijdens de volgende yogales met je neus opnieuw tegen dat vuile zweet matje komt. Aangenaam, na-ah! Al wat je hoeft te doen is na elke les even te sprayen met deze spray en je matje is weer helemaal clean

10 yoga accessoires
10
Foto © Onzie

Top

Je kan moeilijk enkel en alleen in je legging gaan yogaën. Dat zou wel een statement zijn, maar ben niet zeker of iedereen dat echt gaat appreciëren. Best dat we daar nog een toffe top bij zwieren.

Los, strak of een sportbeha het kan allemaal. Heb je liever dat de girls wat kunnen bewegen of lekker compact bij elkaar blijven? Deze see- through top is een beetje 'the best of both worlds'. Nog steeds sexy, maar toch ook weer niet te bloot. 

Meditatiekussen

10 yoga accessoires
10
Foto © Zafu

Het allerbelangrijkste tijdens het mediteren is een rechte rug. Niet easy als je gewoon ergens op de grond neerploft. Naast je mat en handdoek is een meditatiekussen altijd een goede plus. Je hebt deze kussens in allerlei vormen en maten. Dit is een kleiner model dat dient om een beetje onder de poep en achter je rug te plaatsen. Je hebt ook plattere kussens, grotere formaten en cilindervormige bolsters.

Binnenkort sta jij ook net zoals @Sarahticha op deze manier je bomen te knuffelen. Cosy toch zo met 1 beentje in de lucht? Next level three hugging!

28.06.2016
Geschreven door Jan Van EldereBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo